Riika, viikonloppuloma

Lensimme Riikaan viikonlopuksi 22.-24.3.2019. Ostimme lentoliput Finnairilta, lennon operoi Norra. Lasku oli aika pomppuinen, Norra lentää Riikaan pienellä potkurikoneella. Asiaan vaikutti myös kova tuuli. Laskeutuessa perämies kuuluttikin, että lasku tulee olemaan töyssyinen. 😀

Kävelimme lentokentälle saapumisen jälkeen bussipysäkille ja ostimme automaatista kaksi matkaa. Yksi matka maksaa hieman päälle euron. Automaatissa voi maksaa kolikoilla, seteleillä tai pankkikortillakin. Noh, olisi ehkä pitänyt ostaa lippu kuskilta… Tarkastaja tuli bussiin ja antoi 20 euron sakon meille, koska kuulemma nuo kaksi matkaa olisi pitänyt ostaa erikseen. Ei siis samalla kertaa meille kummallekin. Eräs kanssamatkustaja yritti bussissa selittää tarkastajalle latvian kielellä, ettei antaisi sakkoa meille yms., mutta ei auttanut. Ei auttanut kuin maksaa mukisematta.

Bussimatka kesti vanhankaupungin laitamille arviolta 20 minuuttia. Bussimatka sujui oikein joutuisasti, lukuun ottamatta tietysti tuota sakkoa. Bussi numero 22 siis liikennöi lentokentän ja vanhankaupungin väliä.

Hotelliksi olimme valinneet vanhastakaupungista Monte Kristo hotellin. Se maksoi n. 40 €/yö ja tähtiä sillä oli neljä. Bussipysäkiltä käveli parissa minuutissa hotellille, erittäin hyvä sijainti siis! Hotellihuone itsessään oli aika pieni, muuten ei pahaa sanottavaa.

Lähdimme heti kiertelemään Riian vanhaakaupunkia jalkaisin. Tuuli oli jäätävä, lämpöasteita taisi olla vain pari astetta. Tuolla olisi pitänyt olla lähinnä talvivaatteet päällä.

Riian vanhakaupunki on mielestäni kaunis, mutta voisin melkein suositella tekemään Riikaan reissun ennemmin myöhäiskeväällä, kesällä tai alkusyksystä. Tuosta tunnelmallisesta vanhastakaupungista voisi nauttia paremmin ja pidemmällä kaavalla, kun sää olisi suotuisa.

Riiassa oli mukavia mukulakivikatuja ja kahviloita. Ruokapaikkoja oli useita. Suosittelen menemään konditorioon ja ostamaan sieltä hyviä kakkuja. Kakkupala maksaa n. 1-2 € kpl. Varsinaista Latvialaista ruokaa ei tullut syötyä missään ravintolassa. Ruoka-annosten hinta oli n. 5-15 € riippuen ateriasta. Limu siihen päälle pari euroa. Edullista siis syödä ulkona.

Vanhassakapungissa on ostoskeskus nimeltään Galerija Centrs, josta löytyy yleisimmät vaatekaupat kuten esim. H&M, Lindex ym. Hinnat esim. H&M:ssä tuntuivat olevan aika pitkälti samoja, kuin Suomessakin. Shoppailua ei Riiassa pahemmin harrastettu, joten ihan täyttä käsitystä hintatasosta ei tullut. Kävimme kuitenkin urheiluliikkeissä, joissa myydään tunnettuja merkkejä, kuten Nike, Adidas ym. ja hintataso ei niissä ollut lainkaan halvempi Suomeen verraten. Osassa tuotteita hinta oli jopa kalliimpi kuin Suomessa. Vanhankaupungin vieressä on Stockmann, siellä tuli pyörähdettyä nopeasti. Mitään ei tarttunut mukaan.

Lähinnä Riian miniloma painottui siis yleiseen katselemiseen vanhankaupungin alueella. Ihmisiä oli illalla paljon liikkeellä ja paikalliset nuoret kokoontuivat syömään ja kahviloihin. Riiassa englannin kielellä pärjää hyvin.

Seuraavassa postauksessa kerron teille lukijoille Siguldasta, jonne matkasimma Riiasta junalla. Muistakaa siis ottaa blogi seurantaan! 🙂 Bambumaja on tehnyt Riiasta myös vlogivideon, paina TÄSTÄ.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *