Vesiputousta etsimässä

Me vuokrattiin Khao Lakissa ollessa tosiaan skootteri alle. Vuokra oli 200 baht/vrk, eli n. 5,6 €. Thaimaassa skootterit ovat yleensä moottoripyöriä moottorin koon puolesta. Esim. meidän skootteri taisi olla 150 cc. Se siis vaatii moottoripyöräkortin virallisesti. Kuitenkaan firma, joka skoottereita vuokraa ei paljoa ajokortteja kysele. Jos tapahtuu onnettomuus tai poliisit pysäyttävät, tulee sakkoa kortin puuttumisesta. Suomalainen ajokorttikaan ei yleensä ilmeisesti kelpaa, pitäisi olla kansainvälinen ajokortti. Skoottereita vuokraavat firmat haluavat yleensä pantiksi esim. passin vuokra-ajalle.

Jan ajoi ja mä istuin kyydissä, joka on hiukan ristiriitaista, koska multa kyllä löytyisi kortti ihan täysikokoiseen moottoripyörään. 😀 Ei annettu asian kuitenkaan häiritä ja selvittiin joka paikasta ehjin nahoin perille.

Katsottiin hieman Khao Lakin aluetta Google mapsista ja yritettiin bongata mielenkiintoisia paikkoja. Silmiin osui Ton Chong Fa waterfall. Päätettiin ottaa sinne suunta skootterilla.

Majoituttiin Fanari Khaolak Resortissa, joten matkaa vesiputoukselle kertyi n. 8,5 km. Aluksi tie oli mutkittelevaa asfalttitietä ja loppu oli hiekkatietä. Koiria sai varoa ajellessa. Ei mennyt kauaa, kun saavuimme Khao Lakin viidakkoon.

Vesiputoukselle oli pieni pääsymaksu, jos en väärin muista niin sekin taisi maksaa tuon 200 baht per henkilö, eli n. 5,6 €. Skootterin sai hyvin parkkiin alueelle. Ei oltu varauduttu ns. patikointireissuun, joten meillä oli sandaalit jalassa ja muutenkin ei niin ergonomisia kantamuksia mukana.

Ton Chong Fa vesiputous oli jaettu eri tasoihin. Ensimmäisellekin tasolle joutui kipuamaan jyrkkää mäkeä alas ja ylös. Ihan huonokuntoisille tämä vesiputous ei sovi. Me kiivettiin ylimmälle tasolle ja oli kyllä hieno fiilis perille päästyä. Tuo matka kävi ihan urheilusta. Moni ei jaksanut kavuta ylös asti. Matkaa kertyi ylimmälle tasolle n. kilometrin verran. Kuulostaa lyhyeltä matkalta, mutta epätasaisuuden ja nousujen/laskujen vuoksi matka tuntui pidemmältä.

Vesiputous oli aika vaatimaton, mutta kuitenkin näkemisen arvoinen paikka. Menisin uudestaan kyllä ja ottaisin parempia kuvia uudella kameralla. 🙂 Vesi oli hieman matalalla. Kuitenkin kahlaamaan pääsi. Vesiputouksissa on muuten kylmää vettä, ihanan raikasta tuolla helteisessä viidakossa!

Viidakossa ei paljoa oikeastaan aurinko paistanut. Kuitenkin viidakossa voi olla jopa tukahduttavan kuuma kosteusprosentin noustessa lähelle sataa.

Matkalta löytyi tallottu lisko-reppana 🙁

Reissusta jäi kaiken kaikkiaan positiivinen fiilis. Suosittelen kaikkia Khao Lakissa lomailevia hyväkuntoisia ihmisiä menemään Ton Chong Fa:lle. Esim. ihan pienten lasten kanssa kyseiselle vesiputoukselle ei välttämättä kannata mennä, helpompiakin vesiputouksia löytyy.

Takaisin mutkittelevaa tietä ajellessa huomasimme tien varrella pienen ravintolan Sala Thai Restaurant. Kävimme ravintolassa syömässä, sain uskomattoman hyvän sweet and sour kana-annoksen. Kannattaa mennä rohkeasti pienempiin ravintoloihin, jotka sijaitsevat turistialueen ulkopuolella.

Sen pituinen se, joskus myöhemmin tulossa tekstiä toisesta (hienommasta!) vesiputouksesta Khao Lakin viidakossa. See you soon! 🙂

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *