Hektisiä hetkiä

On hassua miten joskus viikot ovat kovin pitkiä ja joskus hyvin lyhyitä, vaikka oikeasti ne ovat aina yhtä pitkiä. Tämä viikko on tuntunut loputtomalta. Viimeinen koe oli tiistaina, mutta tuntuu kuin siitä olisi jo ikuisuus. Viikkoon on mahtunut intensiivistä opiskelua, se koe, IKEA-reissu, Pariisi-reissu, pyykinpesua, international dinner, uusia baareja ja paljon uusia ihmisiä. Uusiin ihmisiin tutustuminen on ollut todella antoisaa, mutta samalla myös hyvin uuvuttavaa.

12544195_10207492506806291_1176539614_o.jpg

Näistä lokeista tuli mieleen huippulahjakas yhtye The Singing Seagulls! 

12528334_10207492506766290_1525487603_o.jpg

Totuuksia patongista

Patonkia on tullut mussutettua niin paljon, että sitä tulee jo korvista ulos. Olenkin siirtynyt nauttimaan paahtoleipää – patonkeja ostan erikoistilanteissa. Tässä kuitenkin muutama asia, jonka olen oppinut tästä pitkulaisesta leivästä.

·         Patonkia kuuluu repiä, ei leikata

·         Patonkia usein syödään ihan vaan sellaisenaan, kelpaa myös lounaaksi

·         Patonkia kuuluu kantaa kädessä

·         Patonki syödään samana päivänä kun se ostetaan, seuraavana päivänä se on kova kuin kivi

·         Taso vaihtelee, mutta yleisesti ottaen suomalaiset patongit ovat ihan eri sarjassa kuin paikalliset patongit

·         Ranskalaiset syövät patonkia älyttömän paljon ja ovat siitä ylpeitä

Perjantaipâtisserie part 16

Tämän viikon leivos on nimeltään fraisier. Taas yksi uusi mansikkaleivos! Tai no oikeastaan tämä muistuttaa enemmän kakkua: kakkupohja, vaniljaa ja mansikoita. Erikoisuutena oli se, että alimpana pohjana oli ohut suklaalaatta. Se muistutti aika lailla marsipaaniunelmaa, mutta ei ihan yltänyt sen tasolle. Siispä fraisier saa 3,5 norsua.

12545943_10207492506726289_989915344_o.jpg

Cette semaine était très longue. Beaucoup de choses ont passé: j’avais un examen, nous sont allés au IKEA, j’ai visité Paris et j’ai rencontré beaucoup de nouveaux personnes, qui sont sympas.

Fraisier est bonne, mais pas mon favorite.

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma matkat