In-between-viikko

Kahden viikon kuluttua kokeet ovat ohi. Aika outoa. Tosin palaan Suomeen varmaankin vasta juhannuksen aikoihin, joten kotiinpaluu ei ole vielä ihan ajankohtainen aihe. Suurin osa kavereistani on Neomasta ja heillä aikataulu on hieman erilainen, mikä tarkoittaa sitä, että olen joutunut jo hyvästelemään kaksi kaveriani. Onneksi puolet jäävät tänne kuitenkin pitämään minulle seuraa kesäkuun loppuun asti.

Viime viikko on ollut hieman outo – sellainen in-between-viikko. Olin juuri matkustellut ties missä ja nyt alkaa armoton luku-urakka, viime viikko vaan oli. Aikatauluja meni ristiin, asioita unohdettiin, minulla oli yksi koe, johon en oikein osannut suhtautua vakavasti. Sää kylmeni ja taivaalta tippui yksi päivä jopa melkein-lunta.

Viikko sitten kävimme päiväretkellä rannikolla, Omaha-rannalla, joka tunnetaan II MS:n maihinnousupaikkana. Sinne pääsy ei ole helppoa. Caenin kautta kylään nimeltä Bayeux ja sieltä bussilla rannalle. Mutta bussi kulkee vain kahdesti päivässä, joten ehdimme olla rannalla vain puolisen tuntia. Kaiken kukkuraksi bussikuski neuvoi meitä jäämään kyydistä väärällä pysäkillä, joten muistomerkki jäi näkemättä.

13120946_10208365510990850_785286902_o.jpg

Onneksi tällaisinakin aikoina kevät piristää, säästä huolimatta. Kaupunki on nimittäin täynnä puita täynnä valkoisia ja vaaleapunaisia kukkia.

13090738_10208365750556839_1265329099_o.jpg

Perjantaipâtisserie part 27

Tämän viikon leivos on verrine. Se ei ole ihan leivos, vaan jonkinlainen mousse kai. Se koostuu vadelmista ja vaniljamoussesta, lisäksi välissä on vähän kakkupohjaa tuomaan rakennetta. Mousse oli oikein kuohkea, eikä yhtään liian makea, vadelmat toivat ihanaa kirpeyttä, joka kutkutteli makunystyröitä. Kaiken kaikkiaan se oli oikein erinomainen ja kevyt, ja söisin sitä ehdottomasti uudestaan. Verrine saa huikeat 4,5 norsua!

13106533_10208365469829821_1523690114_o.jpg

Alors, la semaine dernière était un peu bizarre. Le temps était froid et j’avais les dernières lectures. Nous sommes allés à Omaha plage mais le bus était stupide et nous avons eu seulement trente minutes là. Verrine était très délicieuse. 

koti ruoka-ja-juoma matkat

Gent calling

Lontoosta suuntasin tosiaan suoraan Belgiaan, Gentiin, jossa hyvä ystäväni viettää vaihtovuottaan. Kaupunki oli oikein hurmaava ja pyöräilijöiden paratiisi, joskin me jouduimme valitettavasti taittamaan matkaa jalan.

13016762_10208252906655812_380549451_o.jpg

Kaikenlaista tuli nähtyä ja tehtyä. Ihailtiin kellotornin kelloja, syötiin valtavia vohveleita, käveltiin auringonpaisteessa ja leikittiin meikeillä. Leikittiin myös mekoilla ja hatuilla, joita pääsi sovittamaan museossa, jonka teemana oli elokuvien pukuhistoria – kaksi historianopiskelijaa pääsi valloilleen. Leikittiin myös aikuisten pururatakiipeilytelineillä, millaisia pitäisi ehdottomasti saada myös Suomeen! Oikeastaan viikonloppu sisälsi aika paljon leikkimistä, milloin milläkin. Ollaan kai siis terveitä.

13010245_10208252906455807_1161950114_o.jpg

Yksi kaunis päivä vietettiin myös Bruggessä, keskiaikaisessa kylässä, josta löytyi jäätelöä ja joutsenia, niin paljon joutsenia.

12992031_10208252906175800_1530157750_o.jpg

Nyt olen ahertanut koulujuttujen parissa. Tämä on viimeinen luentoviikko, ensi viikko on puolityhjä ja sitten alkaa koeurakka. Ranskalaista koulutusta jäljellä siis enää 2,5 viikkoa hyvät hyppyset sentään! Joskin on vielä epäselvää, että täytyykö ottaa kirja käteen vielä uusintoja varten. Kuukauden verran yritän vielä saada ranskasta kiinni, ennen kuin palaan kotiin ja unohdan kaiken.

Perjantaipâtisserie part 26

Seuraavaksi esittelyssä vohveli, eikä mikä tahansa vohveli, vaan Gentin paras vohveli. Se oli kaunis ja täytetty mansikoilla, lisukkeena kermavaahtoa. Se oli mukavan rapea, joskin sitä oli ehkä hieman hankala syödä aterimilla. Mansikat ja kermavaahto toimivat yhdessä täydellisesti ja kaikkien kolmen yhdistelmä oli ihana kokoelma erilaisia koostumuksia. Vohveli oli kuitenkin sen verran iso, että oltiin lähellä rajaa ”paha-olo-vohvelista”. Kaiken kaikkiaan oikein mainio ruokaelämys, jota hieno rakennus täydensi. Gentin paras vohveli saa 3,5 norsua.

13016732_10208252906695813_1833472793_o.jpg

Gent était très jolie et heureusement le temps était bon aussi. On a fait beaucoup de choses, entre autres on a visité Brugge, une ville médiévale. J’ai un examen demain, donc je devrais étudier maintenant. Le gaufre était bon, en fait le meilleur à Gent.

koti ruoka-ja-juoma matkat