London calling

Ahkeran opiskelun kunniaksi oli aika lähteä seikkailemaan hieman kauemmas, nimittäin kanaalin yli Lontooseen. Humanistit päästettiin kahden viikon lomalle, jostain minulle tuntemattomasta syystä, mutta se ei kyllä haitannut ollenkaan. On vaan hieman outoa, että ilmeisesti tämä on jokin yleinen juttu, koska bussit ajavat nämä samat kaksi viikkoa loma-aikataululla, mutta ainakin kaikki business-  ja lakiopiskelijat jäivät ilman minkäänlaista lomaa.

Anyway suuntasin siis Englannin puolelle äidin kanssa muutamaksi päiväksi. Itse nappasin yöbussin Pariisista ja ajattelin kätevästi vain herätä Lontoosta, vaikkei se tietenkään niin mennyt. Oli pysähdyksiä, passintarkastuksia ja lautalla piti kiivetä ylös, mutta perille päästiin ja se oli tärkeintä.

12970443_10208210001263204_111130633_o.jpg

Perillä odotti mitä ilahduttavin sää ja ensimmäinen päivä kuluikin pitkälti puistossa kävellessä ja jäätelöä syödessä, mitä nyt piipahdettiin Harrod’silla ja muutamassa kaupassa.

12952716_10208209998383132_1482514880_o.jpg

Viikko sisälsi hyvin paljon kävelyä, mutta myös istumista mm. Lion King -musikaalin ja bussien toisten kerrosten muodossa. Lisäksi oli kyllä tietysti myös paljon muuta. Oli tehokkaista ja hitaita tarjoilijoita ja sama aamupala, joka näytti joka aamu erilaiselta. Oli monia kolmioleipiä, joista paras oli kana-avokado.

12986744_10208209997503110_490420071_o.jpg

Nähtävyyksien lisäksi tuli kohdattua erilaisia ihmisiä. Heti saavuttuamme kohtasimme suomalaisen pariskunnan, jolle neuvoimme tien. Kohtasimme aamupalalla australialaisen ystäväni, joka on Prahassa vaihdossa ja sattui Lontooseen samaan aikaan. Sitten juuri ennen lähtöä kohtasin paikallisen miehen liukuportaissa – miehen, joka oli juuri niin stereotyyppisen kohtelias kuin englantilaisten miesten oletetaan olevan.

12953057_10208210000303180_677572507_o.jpg

12991788_10208209999863169_1114672739_o.jpg

Perjantaipâtisserie part 25

Seuraavana vuorossa ei oikeastaan leivos, vaan cupcake, tarkemmin hazelnut chocolate cupcake. Maku oli pehmeä ja pähkinäinen, mutta pohja oli hieman kuivahko. Kuorrute oli koostumukseltaan oikein miellyttävä ja kuohkea, mutta sitä oli ehkä hieman turhan paljon. Kokonaisuutena se oli ihan kiva, muttei yllä kyllä ranskalaisten leivosten tasolle. Vaikka se oli kyllä tuhat kertaa parempi kuin mitä itse leivoin silloin vuoden alussa. Hazelnut chocolate cupcake saa 3- norsua. Söisin uudestaan, paitsi jos tarjolla olisi jotain parempaa.

12986299_10208210000943196_1271668404_o.jpg

Lontoon jälkeen suuntasin Belgiaan ihana ystäväni luo, mutta siitä lisää ensi viikolla. To be continued…

 

Et en français. Alors, c’est un peu difficile à utilise français après une semaine mais j’essaye. D’abord j’ai visité Londres avec ma mère. C’était mon deuxième fois mais le premier pour ma mère. Nous avons marché beaucoup et on a regardé les attractions. Le musical Lion King était formidable ! Et nous avons aimé le deuxième (ou le premier) étage dans le bus. Spécialement pendant le soir quand il était sombre. On a aussi rencontré plusieurs des personnes intéressantes. 

La pâtisserie cette semaine n’est pas une pâtisserie mais en fait un cupcake. Le hazelnut chocolate cupcake obtient 3- éléphantes.

Plus de mon aventure en Belgique la semaine prochaine.

koti ruoka-ja-juoma matkat

Kaksin karkuteillä

Mont Saint-Michel on pieni saarikaupunki, tai -kylä Ranskan pohjoisrannikolla. Se on ihan lähellä mannerta ja nykyään näitä kahta yhdistää silta, mutta aikaisemmin tie saarelle on ollut poikki aina nousuveden aikaan. Kaupunki on aika pieni ja puolet siitä on osa valtavan kokoista luostaria, mutta se on valtavan hurmaava. Varsinkin kauempaa se näyttää huikealta, sillä se kirjaimellisesti nousee vedestä.

Kaupunki itsessään on mahtava retkikohde kaikille, mutta siitä saa ehkä hieman enemmän irti, jos tykkää katsella Disney-prinsessaelokuvia, tarkemmin vielä: jos on Tangled-fani. Tämä pieni saarikukkulakylä on nimittäin toiminut mallina Tangledin kaupungille ja yhdennäköisyyttä löytyy. Me pääsimme hyvin tunnelmaan lauleskelemalla elokuvan lauluja kaupungin kapeilla kujilla.

12915128_10208081466769922_1582050146_o.jpg

 

12922132_10208081461889800_813623251_o.jpg

Seuraava kaupunkiseikkailu sijoittui… tietysti taas Pariisiin! Tuntuu, että olen koko ajan hokemassa, ettei sinne tarvitse enää mennä, kun olen ollut siellä jo niin monta kertaa, mutta koko ajan löydän itseni sieltä uudestaan. Nytkin mietin, että milloinkohan olisi hyvä hetki lähteä uudestaan.

Ajankohta oli pääsiäinen ja seura mitä parhainta – poikaystäväni tuli minilomalle, kätevästi muuten myös syntymäpäiväni aikaan. Oleskelimme pari päivää Pariisissa tutkiskellen uusia alueita ja kaikenlaista kivaa löytäen. Törmäsimme mm. kuuluisuuksien hautoihin ja eläintarhaan ja vaikka emme menneet sisään näimme muutaman ”teaser”-aitauksen. Eläimet on vaan niin ihania!

12903418_10208081555412138_217453127_o.jpg

Loppuaika kului täällä Normandiassa, jossa tuli vietyä ne viimeiset patongit ja croissantit. Yksi iltapäivä vietettiin rannikolla Dieppessä – oikein söpö pieni kaupunki. Rannan molemmin puolin vedestä nousee jykevät kalliot joilta on myös huikeat näköalat. Tuli muuten taas myös opittua, että kannattaa vaan ottaa ja lähteä. Lähdön aikaan Rouenissa satoi kaatamalla ja bussipysäkillä päästyämme olimme jo vallan märkiä sateenvarjosta huolimatta. Sääennuste lupaili sadetta myös Dieppeen ja melkein jo käännyttiin takaisin, kunnes sitten päätettiin, että kyllä nyt mennään hitsi vieköön! Ja päivä oli mahtava, eikä vettä sitten lopulta tullut kuin muutama hassu kuuro.

12952706_10208170237869144_1665795628_o.jpg

Muuta mainitsemisen arvoista on historian esitelmä ranskaksi, joka sai opettajalta suuret kehut – jee! – ja vaihtareille järjestettävä Running Dinner. Running Dinner on konseptina ihan huippu – jokainen ryhmä vierailee kolmen paikallisen porukan asunnossa, joista ensimmäiset tarjoavat alkuruuan, toiset pääruuan ja kolmannet jälkiruuan. Vaihtarijoukkueet puolestaan huolehtivat kaikkien nesteytyksestä. Ruoka oli hyvää ja tapasimme paljon uusia ranskalaisia, vaikkei mitään syvällisempää tutustumista ehtinyt tapahtua koska ihmisiä oli paljon ja aikaa vähän. Ilta oli kuitenkin tosi hauska ja ehdottomasti uusimisen arvoinen, jos tilaisuus joskus tulee.

Meidän ryhmän pukeutumisteema oli muuten stereotyyppinen ranskalainen.

12953154_10208169966622363_1978843523_o.jpg

Perjantaipâtisserie part 24

Seuraava leivos on nimeltään macaron framboise. Se on siis iso macaron-keksi, jonka sisälle on laitettu kermavaahtoa ja vadelmia. Leivoksena se oli jokseenkin kirpeä ja yllättävä. Kermavaahto oli hyvin kiinteää, mikä teki syömisestä helppoa, joskin rakenne ei itsessään sitä mitenkään helpottanut.

Minun ongelmani tässä leivoksessa on se, etten pidä macaroneista. Pidän niiden kuohkeudesta, mutta maku ja koostumus muuten eivät kutkuta makunystyröitäni. Mutta jos on macaron-fani, niin tämä leivos on varmasti osuva. Minä en kuitenkaan ostaisi sitä uudestaan ja siksi macaron famboise saa vain 2,5 norsua.

12887472_10208081461929801_1091293438_o.jpg

Ps. Ensi viikolla olen Lontoossa, joten seuraavaa leivosta saa odottaa hetken.

Pps. Olin omasta mielestäni hieman nokkella postauksen otsikon kanssa, mutta en kyllä tiedä avautuuko se muille… 

 

Je t’aime la ville de Mont Saint-Michel. C’est très jolie et historique, un peu comme Paris mais plus petite. J’ai visité Paris avec mon petit ami et nous avons trouvé beaucoup de trucs sympas, comme quelques animaux. Et on est aussi allés à Dieppe. Le macaron framboise a 2,5 éléphants.  

Bonarina vielä kuva kirjaston seinätaiteesta! 

12921897_10208170055664589_1695105252_o.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma matkat