Viimeisen patongin vienyt

Oletteko koskaan miettineet, että maassa jossa on enemmän patonkeja kuin ihmisiä, ihmiset voivat silti jäädä ilman patonkia? Niin melkein kävi meille sunnuntaina. Sanon melkein, koska saimme leipomon viimeisen patongin. Taaksemme jäi vino jono ihmisiä, ketkä eivät enää saaneet. Ulkomaalaiset tulee ja vie paikallisten pääsiäispatongit – ei ole elämä helppoa ei. Maanantaina veimme leipomon viimeisen croissantin ranskalaismiehen nenän edestä. Tuli vähän paha mieli, koska kenenkään ei pitäisi joutua elämään ilman croissantia.

Paljon olisi kerrottavaa, mutta en jaksa kirjoittaa juuri nyt. Kerron ensi viikolla. Eikä kerrottavaa nyt oikeasti ole edes niin paljon, lähinnä kuvia paikasta jossa historia kohtaa Disneyn. Mikä on kyllä aika jännittävää, jos opiskelee historiaa ja on hulluna Disneyn prinsessaelokuviin.

Palaan asiaan siis myöhemmin, nyt ihka ensimmäinen vierailevan tuomarin leivosarvostelu – enjoy!

Perjantaipâtisserie part 23

Pääsiäisleivoksen nimi on millefeuille (au nature). Se on nimensä mukaisesti varsin lehtevä makupala (mille tarkoittaa tuhatta, kun taas sana feuille viitannee kirjaimellisesti lehteen), jossa vuorottelevat pitkittäinen taikinakerros ja vaniljakreemi. Päällä on kova sokerikuorrute. Au nature viittaa siihen, että maku oli perusvaniljaversio luomuksesta, jonka tuoteperheeseen kuuluu ilmeisesti muitakin makuja, esim. vadelma.

Vaikutelma millefeuillestä on varsin viinerimäinen. Kreemi on miellyttävän runsas ja makoisa, muttei liian makea. Taikina tuo kokonaisuuteen ryhtiä ja mukavaa tekstuuria. Kova kuorrute tekee leivoksesta hieman haastavan syödä haarukalla, minkä lisäksi se on leivoksen ainoa osa, joka menee äklömakean puolelle. En ole älyttömän makeiden makeisten tai leivosten suuri fani. Mestari huomautti myös, että millefeuille on melko yksitoikkoinen. Olen samaa mieltä: jo ensimmäisen suupalan jälkeen syöjä tietää tarkalleen, mitä tulee saamaan koko loppuleivoksen ajan. Sen suurempaa pääsiäisyllätystä tämä herkku ei pystynyt siis tarjoamaan.

Kokonaisuutena arvio menee reippaasti positiivisen puolelle. Hyvää taikinan lisäksi on kreemi sekä se, ettei leivos ole turhan makea. Sokerikuorrute on vähän liikaa, eikä millefeuille tuota makunystyröille suurempia seikkailuja alun jälkeen. Kokonaisarvosana on näin ollen 3,5 norsua.

12903523_10208081463529841_806644479_o.jpg

Alors, j’ai beaucoup de choses de raconter mais je ne le fais pas maintenant. Mon petit ami a fait le perjantaipâtisserie cette fois. Il a donné le millefeuille 3,5 éléphants. 

koti ruoka-ja-juoma