Paluu kirjoittamiseen

Blogin kirjoittaminen jäi taas pitkälle tauolle harkitessani elämänsuuntaani uudestaan. Ei hätää kosmetologina ollaan edelleen, mutta uudessa koulussa ja arvioitu valmistumisaikani on joulukuussa 2017. Mäntän seudun sijaan hakeuduin kosmetologikouluun Jyväskylään ja olen viihynyt ihan hyvin. Ajatuksissa pyörii jo miljoona jatkokoulutuspaikkaa.. karsimista siis riittää. Kauhistuksissani kuuntelen ystävieni valintoja koulutuspaikasta… Jotkut vain tietävät heti mitä haluavat toiset meistä taas hakevat aikaa lukiosta tai ammattistartilta. Minulla harkinta-aika jatkuu edelleen, vaikkakin tiedän jo että kosmetologina olemisessa minua kiinnostaa eniten kynsien huoltaminen, johon varmasti jossain vaiheessa hankin lisäkoulutuksena rakennekynsikoulutuksen, jota ei opeteta ilmaiseksi koulussa.

Uusi koulutus on kuitenkin avannut paljon mahdollisuuksia ja olen saanut hieman suuntaa siihen minkälainen kauneudenhoitoalan ammattilainen haluan olla. Nykyään kun on niin monta vaihtoehtoa, mutta koulussa niitä on kaksi; kosmetologi vai kosmetiikkaneuvoja. Näiden ero on suuri, vaikka muuta voisi kuvitella. Kosmetiikkaneuvoja on suuntautunut myymiseen. Heitä näkee varsinkin Sokoksen kauneuspävillä ja muilla tämänkaltaisilla tapahtumilla. He ohjaavat, näyttävät ja tuovat esille tuotteiden käyttötavat ja tuotetiedot. Nämä tuotteet ovat kosmeettisia, kuten meikit, kynsilakat ja hajuvedet. Kosmetologi puolestaan saa lisäkoulutusta laitehoidoista ja ihon hyvinvoinnista erilaisin menetelmin ja suuntautuu enemmän hoitoloihin ja kenties oman yrityksen johtohahmoksi. 

Kosmetologi oli minulle varma valinta, sillä hän voi käytännössä työskennellä sekä kosmetiikkaneuvojana että hoitoloissa. Tuotetietous ja ehostaminen pitää itse hallita ilman neuvojan koulutusta.

Tämän koulutuksen jälkeen lähden oletettavasti pyrkimään tradenomiksi, joten myymisenkään ei pitäisi olla enää ongelma 😉 Näiden kahden alan yhdistäminen tuo varmasti paljon työmahdollisuuksia, joita odotan innolla. Uuden oppiminen on varmasti parhain tapa käyttää aikansa ja löytää itselle se mieluisin tulevaisuudennäkymä.

IMG_20160825_142844[1].jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *