Murhaaja on ihmisjätettä?

Kun kahdesta murhasta tuomittua elinkautisvankia haastatellaan, täyttyy kommenttirivi murhanhimoisista kirjoituksista. Niiden mukaan kaksoismurhaajalle pitäisi antaa kaksi vaihtoehtoa: tapetuksi tuleminen, tai loppuelämä ihmiskokeiden uhrina. Myös lobotomia nähdään varteenotettavana vaihtoehtona vuoden 2016 Suomessa. Kansan syviä rivejä ihmetyttää, miksi ”heikomman aineksen” pakkosterilointi ei ole jo sallittua, ja miksi nämä saavat rauhassa levittää geenejään. Maaorjien paikkoja on pellolla vapaana ja kommentoijien motto on ”silmä silmästä.” Kaksoismurhaajan tappamiseen ehdotetaan mitä mielikuvituksellisimpia keinoja, mutta lähtökohta on kaikilla kirjoittajilla sama: murhaaja on ihmisjätettä.

Ja  syy vihaanhan on itsestäänselvä. Ajatellaan uhreja. Hymyilevän tappajan kuvan viereen toivotaan uhrien kuvia murhatuksi tulemisen jälkeen. Se antaisi haastattelulle oikean näkökulman ja hyssyttely jäisi vähemmälle. Verta, sitä kommentoijat haluavat nähdä. Kommenteista voi myös päätellä, että tekemällä tappajasta haastattelu, ei myöskään kunnioiteta uhrien omaisia. Kommentoijat toki haluaisivat kunnioittaa heitä, julkaisemalla kuvia heidän kuolleista rakkaistaan.

Minua puistattaa tekopyhyys siinä, miten omat väkivaltafantasiat oikeutetaan ratsastamalla uhrien oikeuksilla. Jos kirjoittajat tietäisivät uhreista edes nimet, olisivatko nämä aatteiltaan natseja muistuttavat kommentoijat tappamassa heidän puolestaan? Jos nämä kaksi, eri syistä myös rikosten polulle joutunutta uhria olisi hengissä, kiinnostaisiko kommentoijia heidän elämänsä paskan vertaa? Vai olisivatko hekin sitä heikompaa ainesta, koska eivät eläneet yhteiskunnan sääntöjen mukaan? 

Voin suorastaan pahoin seuratessani keskustelua, jossa tekopyhyys paistaa niin suoraan läpi. Ensin rikollinen ei ole teille ihminen ja toivotte hänen kuolemaansa, koska ”se ei olisi suuri menetys yhteiskunnalle”. Sitten rikollinen kuolee ja te haluatte tappaa hänet murhanneen rikollisen, koska tämä ei ole enää teidän silmissänne ihminen. 

Kuuntele itseäsi. Jos murhaaja todella on ihmisjätettä, ymmärrätkö mitä sinä olisit, jos pääsisit toteuttamaan fantasiasi ja tappamaan vihaamasi kaksoismurhaajan?

 

image.jpeg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *