Pari kahvilavinkkiä Milanoon

Ollaan tehty reissu Ranskaan, mutta ei Milanoon, joka on kuitenkin vain tunnin junamatkan päässä. Eräänä sunnuntaina päätimme korjata tilanteen ja otimme suunnaksi Milanon. Tuli ihan hölmö olo, ettei siellä ole tullut pyörittyä, sillä Milano on aivan ihana! Tätähän ei torinolaisille saa sanoa missään nimessä ääneen, mutta tykkäsin Milanosta älyttömästi! Tuli ihan suurkaupunkivibat. Missio oli pyöriä kaupungilla päämäärättömästi, etsiä kivoja kuvauskohteita ja syödä hyvin. Ensimmäisessa ja kolmannessa onnistuimme, mutta sumun takia kuvaaminen oli hankalaa. Mulla on kuitenkin jakaa kaksi ihan mieletöntä vinkkiä (ruokaan liittyviä tietenkin!) Milanoon suuntaaville.

IMG_2071.JPG

oTTo (Via Paolo Sarpi, 8)

Aivan ihana ja persoonallinen kahvila. Täältä saa herkullisia, valmiiksi koottuja brunssilautasia. Jogurtti hunajalla, paistetut perunat ja kahvisuklaamousse kuuluivat vakiona annokseen, mutta leivän sai valita itse. Vaihtoehtoina oli ainakin kylmäsavulohi ja hummus. Nam! Vitsit että avokadoleipä oli oikea valinta. On nimittäin ollut ikävä! Niin ja se kahvi! Tavallista kahvia ei ole tullut juotua pariin kuukauteen yhtä jenkkikahvilan litkua lukuun ottamatta. Meidän tavallinen kahvi (caffè tedesco) on italialaisten mustalla listalla. Sitä ei saa mistään, koska tämä kansa inhoaa sitä! Italialaisille kun tavallinen kahvi (caffè normale) tarkoittaa espressoa.

fullsizeoutput_34da.jpeg

Pavè (Via Felice Casati, 27)

Kahvila, jossa ei tosiaan tarvinnut olla yksin! Muutama muukin oli keksinyt tulla tänne kahvittelemaan sunnuntain kunniaksi. Pöytää joutui jonottamaan ulkona reilun vartin verran. Kakut näyttivät ja maistuivat herkullisilta! Kakkua mussuttaessa ei enää odotus harmittanut. Voisin ottaa missioksi maistaa jokaista kakkua heidän listaltaan!

Viidestä kuukaudesta on jäljellä enää kolme. Tämän vuoksi piti tänään ihan kirjoittaa ylös, mitä kaikkea haluan täällä vielä syödä! Kyllä, kulinaristi mikä kulinaristi. Ruoka on täällä kaiken keskiössä, ja koko muu elämä pyörii sen ympärillä. En valita. Paitsi ehkä helmikuussa, kun pitäisi mahtua vanhoihin vaatteisiin. No se on sitten sen ajan murhe. Huomenna herkuttelenkin ihan muissa maisemissa, nimittäin Sveitsissä. Bis bald!

kulttuuri suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *