Ladataan...

 

Uusi vuosi ja uudet kujeet uusine lupauksineen. Harvoin olen tehnyt uuden vuoden lupauksia, jollei lapsuusajan karkkilakkoja lasketa - nekin epäonnistuivat yleensä jo samana iltana, kun käsi huomaamatta livahti konvehtirasialle rakettien ampumisen jälkeen.. Ennätykseni taitaa olla 2 viikkoa, eli ei mitenkään vahvoja suorituksia nämä lupaukseni.. :-D 

Tänä vuonna kokosin kuitenkin ajatuksia yhteen, mitä haluan tämän uuden vuoden aikana tapahtuvan, mitä asioita haluan tehdä lisää ja mitä vähentää. Bongasin Saran blogista ihanan listan, jossa hän oli miettinyt edellisen vuoden tavoitteita ja kuinka ne saavutettiin, ja tästä inspiroituneena kokosin oman listan.

Vuonna 2019:

Lopetan tupakoinnin.

Olin jo monta kuukautta savuttomana, mutta loppuvuoden juhlinnan seurauksena tuli kaupasta ostettua muutamat askilliset. Nyt se kuitenkin oli siinä - tämä on päätös. 

Liikun enemmän.

Varsinkin ulkona ja nautin ulkoilmasta sekä luonnosta. Fitverstaan ohjelmien avulla treenaan entistä enemmän myös kuntosalilla, sillä liikunnasta saa todella hyvän olon.

Valitsen vihreämmin.

Kiinnitän huomiota tuotteiden ja asioiden ekologisuuteen ilmastonmuutoksen ollessa tapetilla. Kierrätän roskani tarkemmin, pyrin valitsemaan tuotteet niin, että ne ovat mahdollisimman monikäyttöisiä sekä pitkäikäisiä, mielellään vielä ekologisesti tuotettu. Vähennän naudanlihan syöntiä sekä juuston syöntiä, suosin kotimaista sekä valitsen tuotteen, jonka hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Hankin kuukupin. Suosin kirpputoreja sekä osto- että myyntitilanteissa. Vältän turhien muovikassien hankkimista ja käytän aina omaa kauppakassia. 

 

Luen enemmän.

Olen aina ollut surkea lukemaan kirjoja, joten hihkuin onnesta, kun kuulin erilaisista äänikirjoista. Olen ahminut muutaman äänikirjan pienen ajan sisällä ja en vielä ainakaan halua irtisanoa tätä jäsenyyttä. Hankin myös kirjastokortin ensiviikon aikana, jotta pääsisin ihan oikeasti lukemaan - more reading, less scrolling. 

Opiskelen ja opin enemmän.

Koska kukaan ei voi osata liikaa, haluan panostaa tänä vuonna entistä enemmän itseni kehittämiseen jokaisella saralla. Niin työssäni kuten vapaa-ajallani sekä harrastuksissani. 

Nautin luonnosta

Mielellään vielä enemmän kuin viimevuonna. Haluan laavuilemaan, trekkailemaan, vaeltamaan ja luontoon nukkumaan. Uskomattoman rauhoittava fiilis tulee aina yhden yön "vaellusreissun" jälkeen ja tätä haluan tehdä lisää tänä vuonna. 

Panostan blogiin

Asia, joka kolkuttelee jatkuvasti takaraivossa on tämä blogi ja tämän ylläpitäminen. Vaikka teen tätä täysin itselleni, haluan kehittyä kirjoittamisessa ja ajatusten esiintuomisessa sekä valokuvaamisessa. Haluan tehdä tätä enemmän, joten nyt otan itseäni niskasta kiinni myös tämän kanssa, sillä ideoita blogipostauksista on miljoonia.

Päästän irti

Kaikesta negatiivisesta, turhamaisuudesta sekä turhuudesta. Etsin ympärilleni henkilöitä ja asioita, joista saan positiivista energiaa ja päästän irti niistä, jotka tuovat negatiivista energiaa. Päästän irti myös turhasta täydellisyyteen pyrkivästä ajatusmallista ja olen itselleni enemmän armollinen. Luotan itseeni sekä osaamiseeni ja teen juuri niitä asioita, joista nautin, miettimättä sen enempää mitä muut ajattelevat. 

 

love, henni

Ladataan...

 

Tasan kolme viikkoa jouluun eli aika aloittaa panikointi joululahjoista. Ajattelin listata tähän muutamia ainakin omasta mielestä hyviä lahjavinkkejä, jotka toivottavasti tuovat iloa myös lahjan saajalle. Tänä vuonna kuitenkin listasin muutamia aineettomia lahjoja, jotka toisivat iloa pidempäänkin kuin vain kerran.. 

- Siivouslahjakortti

Ainakin omaan some-fiidiini on tullut kerran jos toisenkin vastaan erilaisten siivousfirmojen mainokset, ja eniten on näkynyt Freska. Tästä inspiroituneena (ja haaveilevana) kodin siivous tai vaikka 10 kerran lahjakortti olisi erinomainen lahjaidea kiireiselle ihmiselle! 

Yhteistä aikaa.

Vanhemmille tai koko perheelle yhteinen lahjakortti esimerkiksi pakohuonepeliin, teatteriin, konserttiin... Yhteistä aikaa ei varmastikaan ole tänä päivänä ikinä liikaa.

- Valmis treeniohjelma.

Liikkujalle, liikunnasta kiinnostuneelle, motivaation menettäneelle tai muuten vain elämäntaparemontista haaveilevalle inspiroiva lahjaidea olisi valmis treeniohjelma ruokavalioineen. Fitverstaan todella laajasta ohjelma-valikoimasta löytyy treeniohjelmia kevyestä kotijumpasta kunnon HC-salitreenaamiseen unohtamatta venyttely- ja esimerkiksi HIIT-treenipaketteja. PS. Koodilla NINJA saatte kaikista Fitverstaan paketeista -30% alennuksen tämän vuoden loppuun saakka! :-) 

- Hemmottelua

Lahjakortti hierontaan, käsihoitoon tai kasvohoitoon on myös äidille, siskolle tai parhaalle ystävälle varmasti ihana yllätys! Vinkkinä, buukkaa itsellesi samalle päivälle sama hoito, niin pääsette viettämään tyttöjen hemmotteluhetkeä kahdestaan! :-)

- Lautapelit.

Ainakin meidän perheen jouluun kuuluu ehdottomasti kaikki erilaiset lautapelit, joten tänäkin vuonna ajattelin täydentää kokoelmaa jollain pelillä. Uno, Skipbo, pelikortit, Huojuva Torni, Monopoly, Pokeri, Alias, Trivila Pursuit.... Ihan parasta viettää joulun pyhät pyjamat päällä pelaten erilaisia lautapelejä aamusta iltaan! PS. Varoitus! Näiden pelien aikana saattaa tulla myös kiukkua, mikäli joku perheestä on huonompi häviäjä ;-)

- Muita vinkkejä:

Annin Ruokakirja 2, hajuvesi, Popsocket, Veikkauksen arpapaketti, itse tehdyt villasukat, cookie-in-a-jar, paikallista erikoiskahvia. 

PS. Rakastan panostaa myös lahjojen paketointiin. Tänäkin vuonna lahjapaketoinnissa toimii "less is more" ja mun all-time lemppareita on tuo ruskea paperi, juuttinaru sekä musta mattapintainen lahjanauha yhdistettynä eukalyptuksen tai männyn oksaan. Vinkki! Valkoista paperia saat helposti kääntämällä minkä tahansa kuviollisen paperin ympäri ;-) 

 

Joko teillä on lahjat hankittu? Toivottavasti saitte jotain ideoita tästä meikäläisen listasta, kommenttia vaan kehiin minkälaisia lahjaideoita sieltä löytyy! :-)

 

love, henni

 

 

 

Ladataan...

 

Selailin yksi ilta Pinterestiä ja siellä oli toinen toistaan upeampia makramee-amppeleita ja seinävaatteita esillä erilaisissa sisustuksissa. Viherkasveista innostuneena olen onnistunut mm. tästä arkijuorusta kasvattamaan monia pienempiä kasveja (pahoittelut, termistö on edelleen hakusessa tässä skenessä..) ja nyt halusin saada ne roikkumaan seinälle. Ei muuta kuin tuumasta toimeen heti aamusta ennen töihin lähtöä. Kaapista onneksi löytyi kaksi kevyempää valkoista ruukkua, mutta matonkudetta tai paksumpaa narua ei löytynyt, joten juuttinaru sai toimia tässä ensihätään.. Kaivelin netistä erilaisia ohjeita helpoista makramee-solmuista ja loppujen lopuksi päädyin tekemään omani tällä ohjeella!

Aikaa meni ehkä 10 minuuttia ja voilá, kaksi amppelia roikkuu nyt ainakin hetken aikaa meidän keittiön pienellä seinänpätkällä. Mielestäni näistä tuli ihan kivat siihen nähden, että aikaa kului tosiaan alle puoli tuntia ja tarvikkeetkin löytyivät jo valmiiksi kotoa! Vielä taidan kyllä lähteä kaupasta metsästämään ihan tuota kunnon makrameen tekoon tarkoitettua paksumpaa narua, jotta näistä saa kaiken ilon irti! 

 

Pages