Arjen kulmakarva tutorial

Kulmakarvat sanotaan olevan kasvojen kehykset. Ovathan ne isossa roolissa ja moni on tunnettu jo pelkistä  kulmakarvoistaan, kuten Frida Kahlo, Cara Delevingnen, Brooke Shields.  Itselleni kulmakarvat on tärkeät vaikka niitä ei kunnolla olekaan mutta ilman niitä tulee suorastaan alaston olo.

Nyt on myös yleistynyt microblanding kulmat. Itse en pysyvää mallia halua kun tykkään vaihdella kulmakarvojen paksuutta ja sävyä.  Toinen ilmiö on ”instagram kulmakarvat” jotka hipovat täydellisyyttä (ainakin kuvissa), mutta omaan makuun nämä on turhan piirretyt ja ei niin luonnollisen näköiset. Tämäkin on lopulta mielipide kysymys. Nyt päätin tehdä arkisen kulmakarva ohjeistuksen/tutorialin. Tämä on  omasta mielestä myös suht helppo tapa oppia meikkaamaan itselleen siistit kulmakarvat.  Alkuun tulee muistaa että että sopivan pituuden kulmakarvalle löydät asettamalla kynän tms. silmän sisänurkaan, siitä suoraan ylös ja siinä on kohta josta karvan tulisi alkaa. Kulman lopun löytää asettamalla kynän tms. silmän ulkonurkkaan viistosti ja ylös, siinä on kohta johon kulma loppuu. 

©jasilynVaihe 1: tässä on omat luonnolliset kulmakarvani. Minulla on suht lyhyet ja vaaleat karvat, tässäkin nämä on värjätty mutta muutoin ovat suht olemattomat, minun täytyy oikeastaan piirtää ihan uudet kulmat itselleni. Ensin harjaan kulmaharjalla kulmat siistiksi ja varmistan aina ettei tarvitse kulmia nyppiä siistiksi. Osa siistejä kulmakarvoja on nyppiminen ja hyvä pohja malli!

©jasilynVaihe 2: Piirrä kulman alareunaan  kulmakynällä siisti ”reuna”, tämä luo muodon kulmakarvalle. Itse suosin siipimallia eli kulmaluun kohdilla reuna nousee ylöpäin ja laskeutuu, kuten linnun siipi muodoltaan. Käytän tummempaa sävyä kuin oma väri on. Suosin pehmeää kynää ja jota ei tarvitse teroittaa. Muutoin kannattaa kynä aina teroittaa ennen kulmien piirtämistä. 

©jasilynVaihe 3: Levitän kulmakarvasiveltimellä kakkumaista kulmaväriä, eli tummempaa ruskeaa  kulman korkeimpaan kohtaan ja kulman loppuun. Loppuun kannattaa tehdä ohuesti, ettei kulma ole yhtä paksu joka paikasta. Muista myös siipimalli! 

©jasilynVaihe 4: Levitän vaaleampaa ruskeaa kulmakarvan alkuun. En myöskään niin paljon levitä alkuun jotta säilyisi luonnollinen look eli vakoja saa jäädä kunhan ei mitään huimia vakoja. Lopuksi harjaan kulmaharjalla kulmat (huom. Harjaa ylöspäin ja sen jälkeen ohimolle päin). 

©jasilynVaihe 5: Taputtelen vielä hiuslakkaa tai muotoiluvaahtoa kulmakarvojen päälle jotta ei karvat kävisi päivän aikana sojottamaan vääriin suuntiin. On olemassa kulmakarvageeliä ym. mutta minusta lakka tai muotoiluvaahto ajaa saman asian. Huom. Hiuslakkaa tulee suihkuttaa kulmaharjaan ei suoraan kulmiin. Muotoiluvaahto samoin ensin harjaan ja sitten vasta kulmiin, pieni määrä riittää kumpaakin. Sipaise lopuksi kulmaluu alle vaaleaa luomiväriä tai vaikka korostuspuuteria.

Tätä tekniikka käytän joka päivä, mutta juhlaan teen sitten välillä eri tavoin mutta tämä on hyvä perus malli. 

 

Meikit joita käytin:

-kulmakynä essence superlast 24h waterproof 20 brown 

-kulmaväri We care icon shape and define eyebrow kit 

– vaalea luomiväri nyx full throttle daring damsel vaalein sävy

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *