Syksyinen raakasuklaa
Puskeeko omenapiirakka, aka syksyn luottoherkku, jo korvista ulos? Kokeilepa omppua vaihtelun vuoksi vähän eri muodossa – suklaan seassa tietenkin! Tämä terveellinen välipala ei aiheuta turvonnutta oloa ja huonoa omaatuntoa, mutta maistuu silti oikeasti hyvältä. Epäilyttääkö? Usko vannoutunutta sokerihiirtä. Eivät minunkaan odotukseni kovin korkealla olleet, mutta ainakin yllätyin positiivisesti. Kaavailin jotakin tämäntapaista syyssuklaata jo vuosi sitten, mutta nyt vasta sain kaiveltua kaakaojauheen kaapista. Kannatti.
* * *
SYKSYINEN RAAKASUKLAA (10kpl)
50g kaakaovoita
40g vaaleaa agavesiirappia tai hunajaa
20g raakakaakaojauhetta
15g rapeita kaneliomenalastuja (Punnitse & Säästä)
10g gojimarjoja ja rusinoita
hyppysellinen suolaa
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Pilko omenalastut, marjat ja rusinat pieniksi paloiksi. Lisää kaikki ainekset sulaan kaakaovoihin ja sekoita hyvin. Anna seoksen uuttua hetki lämminvesihauteessa. Kaada seos muotteihin ja laita jääkaappiin hyytymään. Suklaa on valmista nautittavaksi muutaman tunnin kuluttua. Säilyy hyvin jääkaapissa.
Mikä on syksyn lempiherkkusi?
Pidätkö raakasuklaasta / oletko tehnyt sitä itse?
Bisous,
Kati
PS. Löytyipä taas ihan todella mainio mainospaikka keskeltä reseptiä… Voiko joku tosissaan olla sitä mieltä, että tällä tavalla kiinnitetään kuluttajan huomio positiivisesti?