Uunibanaanit suklaalla ja suolapähkinöillä
Tekis mieli grillata banaaneja, mutta grilliä ei näy mailla halmeilla? Ei hätää, banaani kypsyy erinomaisesti myös uunissa! Pelkkä lämmin banaani tuskin hivelee kenenkään makuhermoja, joten joku kaveri sille kannattaa keksiä. Eipä taida tulla kenellekään yllätyksenä, että täytin oman banaanini suklaalla. Koska rakastan makean ja suolaisen yhdistämistä (dippasin jo pienenä ranskiksia pehmikseen…), tungin banaanin täyteen Fazerin salty toffee crunchia, joka on muuten mun uus lempparisuklaa. Suolaisuutta saa vielä helposti lisättyä suolapähkinöillä, jotka rouskuvat kivasti muutoin melko sulan massan joukossa. Täydellinen kombo.
TEE NÄIN:
– Vedä jokaiseen banaaniin syvä viilto ja täytä haluamallasi suklaalla sekä pähkinöillä.
– Paista 200-225 asteessa 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Banaanit ovat kypsiä, kun niiden kuoret ovat tummuneet mustanruskeiksi. Kannattaa kuitenkin pitää banaaneja uunissa niin kauan, että suklaa on tarpeeksi sulanut, älä siis tuijota liikaa kuorten väriä.
– Asettele banaanit erillisille lautasille ja koristele annokset vielä suklaapaloilla ja pähkinöillä. Vaniljajäätelö kruunaa lämpimän jälkkärin ja tekee siitä kevyemmän oloisen. Vinkki! Valion yksittäispakatut jäätelöpikarit pelastavat tilanteen, jos esteettisten pallojen kauhominen paketista ei oikein luonnistu. Pikareilla annoksista saa helpommin keskenään samannäköiset ja jätskiä tulee lusikalleen sopivasti per banaani. Kippaa lautaselle ja koristele!
Uunibanaanit valmistuvat sen verran nopeasti ja helposti, että niiden loihtiminen onnistuu vähän onnettomammaltakin kokilta. Loistava vierasvara yllätyskahvittelijoille, mutta toimii hyvin myös jälkkärinä isommalla illallisella.
Koska banaani ja suklaa on niin lyömätön yhdistelmä, voi näitä kaveruksia käyttää vaikka mihin. Tässä vielä loppukevennykseksi hyvinkin lapsenmielinen vaihtoehto: suklaakuorrutetut banaanitikkarit! Näitä vois ehkä tarjoilla jossain lastenkutsuilla :D Valmistaminen ei vaadi kuin jäätelötikkuja tai muita tukevampia tikkuja, itse käytin minilusikoita. Kolmeen osaan paloitellut banaanit kannattaa laittaa pakastimeen suklaan sulattamisen ajaksi, tällöin suklaa jähmettyy nopeammin. Koristelussa täytyy tosin tällöin olla supernopea! Ja mitä koristeisiin tulee, vain taivas on rajana ja kaikenlaiset nonparellit ainakin tarttuvat helposti suklaaseen. Mitä värikkäämpää, sen parempaa!
Herkullista viikonloppua!
Bisous,
Kati