Halloween & raakasuklaarisut

IMG_5624.JPG

IMG_5626.JPG

Karkki vai kepponen?

Näissä halloween-tikuissa kyse on kyllä karkeista, mutta ulkomuoto muistuttaa kieltämättä enemmän kepposta… Siksi päätinkin nimetä ne raakasuklaarisuiksi. Nokkelimmat hoksaavat tässä epäsuoran viittauksen pääsiäiseen liittyvään ”risuilla” virpomiseen, joka meille suomalaisille tuntuu ainakin vielä toistaiseksi tutummalta kuin nämä jenkkien halloween-hömpötykset. Mutta jos nyt pyhäinpäivän aattona joku sattuu pamahtamaan oven taakse karkkien toivossa, niin kaipa nämä ajavat asian… Tai sitten turvaudutaan tuohon klementiiniin 😀

Risuissa halusin käyttää halloweenin värejä, mustaa ja oranssia, jotka tulevat lakritsista ja appelsiinista. Ihan jännä makuyhdistelmä! Käytin muottina Ikean pitkulaista jääpalamuottia, mutta taikinan kuivuudesta johtuen tikut eivät irronneet muotista kovin nätisti ja lopputulos onkin hieman keksimäinen. Suosittelen siis tarkkailemaan kaakaovoin ja -jauheen määrää tekovaiheessa ja lisäämään jompaa kumpaa rohkeasti, jos tuntuma on liian ”jauhoinen”/rasvainen. Myös muotin valinnalla on näköjään merkitystä.

IMG_5628.JPG

Miten näitä raakasuklaa-risuja sitten tehdään?

Yhteen muottiin eli kuuteen pitkään tikkuun tarvitset:

50g kaakaovoita

n. 35g raakakaakaojauhetta

38g vaaleaa agave-siirappia (tai juoksevaa hunajaa)

1,5rkl lakritsinjuurijauhetta

1 klementiinin-/satsuman-/appelsiininkuoren raastettuna

hyppysellisen suolaa

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita loput aineet ensin keskenään ja yhdistä sitten kaakaovoihin. Halutessasi anna seoksen uuttua hetki lämminvesihauteessa. Kaada muotteihin ja säilytä jääkaapissa, kunnes suklaa on kovettunut.

IMG_5627.JPG

Happy Halloween!

 

Bisous,

Kati

koti ruoka-ja-juoma diy