Jouluiset raakasuklaakonvehdit
Kuukausi sitten uhosin tässä postauksessa, miten alottaisin kaikkien aikojen sodan sokeria vastaan ja jättäisin tuon petollisen aineen edes hitusen vähemmälle omassa ruokavaliossani. Noh, kuten arvata saattaa – toisin kävi. Epäonnistuin. Ikuisuusprojektistani tuli entistäkin ikuisempi. Iankaikkinen. Loputon. Ainainen. Iäinen. Ja mikäli se on kohdallani edes mahdollista, olen saattanut koukuttua sokeriin jopa entistä pahemmin.
Joulun läheneminen ei varsinaisesti auta asiaa. En ole koskaan pitänyt jouluruuasta, mutta makeat herkut ja erityisesti kaikki, millä on jotain tekemistä suklaan kanssa, ovat kyllä pitäneet huolen siitä, että olo on tammikuussa kuin kokonaisen kinkun syöneellä. Miettiessäni tuota olotilaa etukäteen totesin, että jotain on nyt tehtävä. Lopputuloksena jääkaappiin päätyi purkillinen joululta maistuvaa raakasuklaata, joka voisi ainakin teoriassa korvata meikäläisen Juhlapöydän konvehdit tänä vuonna. Käytännöstä en sano vielä mitään…
Jouluiset raakasuklaakonvehdit (n. 20kpl)
100g kaakaovoita
75g vaaleaa agavesiirappia (tai muuta juoksevaa makeuttajaa)
20g murskattuja pähkinöitä (esim. cashew)
3tl piparkakkumaustetta
0,5-1tl kardemummaa
60g raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää muut aineet ja anna seoksen uuttua hetki lämminvesihauteessa. Kaada suklaamuotteihin ja laita konvehdit jääkaappiin jähmettymään. Nauti! (Raakasuklaa säilyy parhaiten jääkaapissa.)
Tätä helpommaksi (ja terveellisemmäksi) ei suklaan valmistus enää muutu. Väsää siis ihmeessä muutama herkkupala omaan joulupöytään tai tee isompi satsi ja laita konvehdit lasipurkkeihin. Mainio lahjaidea/tuliainen niille, jotka arvostavat kotikutoisuutta – ystäville, sukulaisille, lasten opettajille…
Herkullista ja hitusen terveellisempää joulunodotusta!
Bisous,
Kati