Peanut Butter Cups raakasuklaalla

IMG_8318.JPG

IMG_8317.JPG

IMG_8316.JPG

 

”Peanut butter makes everything peanut better.”

Maapähkinävoi on kuulunut ruokavaliooni jo pidemmän aikaa. Yleensä laitan sitä aamupuuron joukkoon (varsinkin tuorepuuroon, nam) tai lusikoin sitä suoraan purkista banaanin päälle. Myös kanawokkiin se sopii loistavasti!

Vaikka kyse onkin varsin tuhdista tavarasta, on maapähkinävoi kuitenkin oiva proteiinin ja hyvien rasvojen lähde. Mikäli tuote sisältää pelkkiä pähkinöitä ja hiukan suolaa, se on kohtuullisesti käytettynä erittäin terveellistä. 

Reese’s Peanut Butter Cups lienee kaikille tuttu jenkkiherkku. Viikonlopun kunniaksi päätin tehdä näistä makupaloista terveellisemmän version, johon käytin sokeritonta raakasuklaata. Näihin ”kuppeihin” tarvitaan vain neljää ainesosaa – liian helppoa!

 

* * *

 

PEANUT BUTTER CUPS RAAKASUKLAALLA (8kpl)

50g kaakaovoita

40g vaaleaa agave-siirappia tai hunajaa

45g raakakaakaojauhetta

maapähkinävoita (vahva suositus: Biona Organic)

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää hunaja ja kaakaojauhe, sekoita hyvin. Kaada pieni määrä suklaata silikonisen leivosvuoan pohjalle. Taputtele päälle kerros maapähkinävoita ja peitä toisella suklaakerroksella. Laita jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi. Irrota herkut muoteista ja nauti!

 

IMG_8315.JPG

 

Nautinnollista viikonloppua!

 

Bisous,

Kati

 

Kokeile myös:

Raakasuklaa pistaasipähkinöillä

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma diy