Suklaakulho pääsiäismunille

P4090032.jpg

P4090048.jpg

Suklaakulho

 

Pääsiäinen, kevään värikkäin ruokajuhla, innostaa keksimään uusia ideoita perinteiseen pääsiäispöytään. Jotkut vannovat pashan nimeen ja toiset herkuttelevat mämmillä, mutta minä pysyn uskollisena elämäni rakkaudelle, suklaalle. Suklaamunia on lapsena tullut oksennustaudin saattelemana popsittua niin suuret määrät, että ne eivät ihme kyllä enää oikein maistu (Kinder on poikkeus). Suklaamuna on kuitenkin ajatuksena niin iso osa pääsiäistä, että halusin sisällyttää sen tavalla tai toisella myös tämän vuoden herkkupöytään.

Päädyin kokeilemaan haljennutta munaa etäisesti muistuttavaa suklaakulhoa, jonka bongasin maailman parhaasta ideapankista, Pinterestistä. Suklaakulhon resepti löytyi loppujen lopuksi täältä.

Eikö olekin mahtava?! Näin pääsiäisenä kulho on oiva suklaamunien säilytykseen/tarjoiluun ja kesäjuhlissa sen voi täyttää esimerkiksi mansikoilla tai hedelmillä. Kulhon tekeminenkin on loppujen lopuksi helpompaa kuin mitä ehkä kuvan perusteella luulisi. Ja varsin hauskaa, tähän tarvitaan nimittäin ilmapalloa!

 

*  *  *

 

SUKLAAKULHO

1 ilmapallo

teippiä

keskikokoinen kulho

200g tummaa tai maitosuklaata

200g valkosuklaata

 

1. Sulata suklaat erillisissä kulhoissa joko mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä kädenlämpöisiksi.

2. Puhalla ilmapallo ja sido se kiinni. Mitä isomman kulhon haluat, sitä isomman pallon tarvitset. Laita pieni pala teippiä solmun viereen varmistaaksesi, että pallo pysyy yhtenä kappaleena, kun poksautat sen myöhemmin.

3. Laita ilmapallo kulhoon solmupuoli alaspäin ja teippaa kiinni. Aseta kulho leivinpaperin päälle.

4. Kaada noin 1/4 tai 1/3 tummasta tai maitosuklaasta ilmapallon päälle ja toista sama valkosuklaalla. Laita jääkaappiin jähmettymään.

5. Kun suklaan pinta ei enää kiiltele ja se tuntuu tarpeeksi jähmeältä, toista edellinen kohta. Voit tehdä kulhoon niin monta kerrosta kuin haluat, kunhan säästät noin 1/4 valkosuklaasta kulhon pohjan tekemiseen.

6. Kaadettuasi viimeiset valkosuklaat pallon päälle pyöräytä ilmapallo välittömästi ympäri ja pidä paikallaan kunnes suklaa on jähmettynyt tarpeeksi. Voit irrottaa kädet, kun pallo ei enää liiku. Laita koko hoito vielä jääkaappiin jähmettymään.

7. Irrota oikea kulho poistamalla teipit. 

8. Pidä ilmapallon solmukohdasta kiinni ja puhkaise pallo terävällä veitsellä solmun viereen laittamasi teipin keskeltä. Puristele varovasti ilmat pihalle pallosta ja irrota ilmapallo suklaakulhosta.

9. Kulho on valmis täytettäväksi!

 

P4090072.jpg

 

Ehkä parasta tässä on se, että kun kulhon antimet on syöty, voi itse kulhonkin popsia parempiin suihin. Ja se maistuu muuten ihan Kinderiltä!

 

Iloista pääsiäistä kaikille!

 

Bisous,

Kati

puheenaiheet hopsoa ruoka-ja-juoma diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.