Syntisen hyvä piparisuklaa

IMG_6033.JPG

IMG_6034.JPG

IMG_6031.JPG

Muistatteko vielä sen Fazerin taivaallisen piparkakkusuklaan, jota ei enää tosifanien harmiksi kaupoista saa? Mä muistan – ja hyvin muistankin. Tuo 300 gramman mojova levy kuului ainakin mun joulunodotukseen yhtä olennaisesti kuin tähti kuuluu joulukuusen latvaan. Mutta niin ne vaan menivät ja poistivat kyseisen herkun viime vuonna valikoimasta.

Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, sillä piparisuklaa valmistuu käden käänteessä myös kotikeittiössä! Tämä syntisen hyvä, ja yllättäen myös syntisen helppo, makunautinto syntyy sulattamalla Fazerin sinisiä vesihauteessa ja sekoittamalla joukkoon murskattuja pipareita. Yhtä levyä kohden tarvitaan noin seitsemän pientä piparia. Sulan mössön voi kipata haluamiinsa muotteihin ja jähmettää uudelleen joko jääkaapissa tai pakastimessa. Voilà! Ainakin oma koevedokseni maistui lähestulkoon siltä aidolta ja alkuperäiseltä, mutta lopputulosta voi varmasti muokkailla oman maun mukaiseksi käyttämällä erilaisia suklaita ja pipareita 🙂

Nauttikaa joulun mauista ja rentoutukaa!

 

Bisous,

Kati

koti ruoka-ja-juoma diy