Aurinkoa ja lämpöä Etelä-Italiassa

Moi!

Olen vihdoin kotiutunut kolmen viikon reissuputkesta, joten on aika ottaa läppäri esiin, laittaa musiikkia taustalle ja alkaa kirjoittaa. Kolmen viikon aikana ehdittiin reissata kaksi viikkoa Suomessa ja yksi viikko Italiassa. Tämän postauksen ajan keskitytään Italian matkan. 

Italiaan lähdettiin ihanan majoituksen perässä(heh). Varasin airbnb:stä meille yksityisen talon uima-altaalla Etelä-Italian maaseudulta. Tämä oli ensimmäinen airbnb-kokemuksemme, ja aijomme käyttää palvelua jatkossakin. Airbnb:stä tulen mahdollisesti tekemään kokonaan oman postauksen myöhemmin. Lennettiin tosiaan ensin Amsterdamiin, jossa piti vaihtaa konetta. Vaihtoaikaa oli neljä tuntia, joten lähdettiin käymään Amsterdamin keskustassa junalla. Itse en ole ikinä koko Hollannissa käynyt, joten sain kaksi kärpästä yhdelä iskulla;). 

DSC_0149.JPG

Amsterdamissa oli kaunista! Haluan ehdottomasti sinne kaupunkilomalle, niin voin tutustua kaupunkiin kunnolla:) Kanaalit ja pyöräilykulttuuri tekivät minuun vaikutuksen(ja hyvä kasvispiza)!

DSC_0150.JPG

Jotta matkakuvat eivät vain olisi päässeet onnistumaan, unohdin laittaa päivämääräleiman pois päältä. Kun avasin kuvat läppärille, jokaisessa oli iso oranssi päivämääräleima oikeassa alakulmassa. Lopulta sain täytettyä leiman pois photoshopilla. Tämän takia kuvien alareunoista voi puuttua jotakin tai kuva voi olla suttuinen, pahoittelut siitä. Siirrytään nyt eteenpäin, itse Italiakuviin.

DSC_0162.JPG

Kuten aiemmin kerroin, majoitus osui nappiin. Uima-allas oli mahtava. En taida enää suostua lomailemaan paikoissa, jossa ei ole uima-allasta;).
DSC_0164.JPG

Lähin kaupunki oli ihastuttava Grottaglie. Grottagliessa on paljon keramiikkakauppoja, muuten se on aika tavallinen pikkukaupunki Etelä-Italiassa. En tiedä, voiko kaupunkia sanoa silmiä hiveleväksi, koska seutu oli todella karua. Tässä muutama kuva keramiikkamuseosta ja sen ympäristöstä.

DSC_0181.JPG

Keramiikkamuseon sisäpihalla oli karua mutta kaunista. Museo oli rakennettu vanhaan linnoitukseen.

DSC_0185.JPG

Kapeilla kaduilla ajaessa toivottiin, että firma olisi antanut meille pienemmän vuokra-auton. Loppujen lopuksi jäätiin jumiin vain kerran;)

DSC_0188.JPG

DSC_0198.JPG

DSC_0204.JPG

Kaktuksia oli kaikkialla, niin söpöjä.

DSC_0348.JPG

DSC_0345.JPG

Olihan se kaupunki aika kaunis <3

Muutama reissu ehdittiin tehdä lähikyliin, päällimmäisenä mieleen jäi Brindisi. Näköjään siellä olin ottanut myös kaikista ei-tärähtäneimmät kuvat;)

DSC_0229.JPG

DSC_0231.JPG

Ennen matkaa katselin matkasivustoilta must have-juttuja, joista yksi oli tämä luolasto. Sitä mainostetaan vesiputouksena, mutta ei sieltä kesällä mitään vettä tule kuivuuden takia. Paikka oli silti käymisen arvoinen kokemus. Mulla on kuitenkin kaksi neuvoa: 

1. Älä mene pienten lasten kanssa(vaikeakulkuinen maasto)

2. Pidä järkkärisi kamerarepussa tms. älä kaulassa tai kädessä kävelyn aikana. Mun järkkärille meinasi käydä huonosti. 

DSC_0325.JPG

 

DSC_0337.JPG

DSC_0343.JPG

Ja sitten vielä merenranta<3 Grotagliesta piti ajaa vähän aikaa että meren ranta näkyi, mutta olihan se siellä. Yritin saada hienoa kuvaa aaloista, jotka iskeytyvät vasten rantakviä, mutta se ei ollut helppoa;)

DSC_0232.JPG

 

DSC_0259.JPG

 

DSC_0275.JPG

Lopuksi vielä se mikä on kauneimmillaan välimerellä: 

Auringonlasku<3

DSC_0210.JPG

DSC_0316.JPG

Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa mun Italia-postaus. See you soon!

 

Siiri

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *