1. Kerro tyylistäsi

Tänä vuonna päätin heittäytyä kreisiksi ja olla mukana Emily Dahlin perinteisessä joulukalenterissa. Kyse on siis blogipojekti, jossa kirjoittelijat ympäri nettimaailmaa kirjoittaa samoista asioista samana päivänä, ja näin opimme uusia juttuja toisistamme ja itsestämme. Tästä päivästä jouluaattoon asti koetan pysyä joulukalenterin pyörteissä mukana ja kirjoittaa jokaisen eri päivän teeman mukaisesti. Näin ensimmäisenä päivänä teemana on oma tyyli. Siitä siis nyt!

2013-11-12_19.05.34.jpg

a8.JPG3.jpg

10.jpg2013-06-08_19.17.33_0.jpga.JPG

Viimeiset kolme vuotta on pyörinyt melko pitkälti vintagen ympärillä. Innostuin vaatteiden yksilöllisyydestä, helmojen hulmuavuudesta, kireistä vyötäröistä ja naisellisuudesta. Vielä vuosi pari sitten kävin välillä ketjuvaatekaupoissa katselemassa vaatteita ja käytin joinakin päivinä farkkuja, mutta tänä vuonna olen pukeutunut lähes kokonaan helmoihin. Pidän siitä että pystyn tuntemaan kankaan reisien ympärillä, että se liikkuu mun mukana. Välillä mietin olenko alkanut ottaa tämän vintagehullutuksen liian tosissani, kun huomaan etten ajattele vanhoja mekkoja vaatteina. Ne on aarteita. Ne on aarteita joita pitää etsiä, jotka pitää herättää eloon ja hoitaa. Välillä tekee mieli ostaa jokin mekko ihan vaan siksi että se on aivan liian kaunis roikkumaan kaupan rekissä. Mulla on yhteensä 32 mekkoa ja hametta, josta 20 on vintagea, loput kirpparilta tai kavereilta. Kengät on ainoat joita tällä hetkellä kestän ostaa uusina.

Täydellinen mekko mulle on polvenpituinen, jonkinnäköisillä hihoilla, pienellä kaula-aukolla ja 50-lukulainen. Ja tietenkin värillä. Haluaisin olla parempi mustan käyttäjä, mutta näin vaaleapunatukkaisena ja koruja käyttämättömänä musta saa mut vaan näyttämään gootilta. Vaikka siinä olisi päällä huikeita kuvioita, se vaan on liian synkkä. Mulla ei oikeastaan ole erikseen arki- ja juhlavaatteita, käytän kaikkea koko ajan, olen sitten tupareilla tai kotona datailemassa. Vielä vuosi sitten jaksoin vääntää hiuksia eri kampauksiin, mutta nyt olen ollut super laiska ja vetänyt otsatukan samalle superkiharalle joka aamu. Koska käytän vaatteita, jotka vievät paljon huomiota, pidän siitä että hiukset vaan roikkuu jotenkin eikä kädet tai korvat ole täynnä helyjä. Siinä on mekko päällä, vyö, sukkikset ja that’s it.

 

Alkuperäisidea: Emily Dahl

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *