6. Kerro henkilöstä joka inspiroi sinua

Seuraavaksi kuudes osa tämän vuoden joulukalenterista:

10676385843_b3b31886f5_z.jpg

10596917165_d9aaed760c_z.jpg

elsa.jpg

8517995199_03ac0e9e1a_z.jpg

9956295533_3e830ca9f7_z.jpg

Mun suurin ja ehkä ainoa vaateidoli ja esikuva on ruotsalainen bloggaaja, vintageasiantuntija, kirjailija, luennoitsija, sisustussuunnittelija ja personal shopper Elsa Billgren. Nainen, jolla on syvän punaiset hiukset, hullun hieno tyyli, ehkä täydellinen vintagekokoelma, eikä koskaan ikinä ikinä käytä housuja. Elsa pukeutuu aina päästä varpaisiin väreihin, maalaa kasvonsa niin täyteen meikkiä kuin tekee mieli, ilman että pohtisi mikä on muiden mielestä sopivaa. Ja ehkä parasta: hän käyttää lähes kokonaan vintagea, modernilla tavalla. Ei ole varmaan yllättävää että juuri Elsa ja Elsan blogi sai mut hullaantumaan vintagesta. Elsan ansiosta aloin googlata vintagekauppoja, kokeilla eri tyylejä ja hiljalleen oppia kankaista, aikakausista ja leikkauksista. Itse en oikein jaksa enää lukea naisten lehtiä, kun ei paljon kiinnosta mitkä asiat nyt tällä kertaa on muodissa, mutta huomaan että oma tyylini muokkautuu vahingossa Elsan tyylin mukaisesti. Hups!

Elsassa mua ei kiehdo pelkästään vaatetus. Hän on saanut ikäänsä nähden ihan hullusti tehtyä, hän on näiden neljän blogikirjoitteluvuoden aikana siirtynyt Beyond Retron PR-vastaavasta yksityisyrittäjäksi. Hän on rakentanut koko imperiuminsa palveluiden ympärille, jota ei edes ollut olemassa ennen häntä. Hän keksi itse auttaa ihmisiä löytämään pelkästään vintagevaatteita personal shopperina, hän päätti alkaa vuokrata pientä häämekkokokoelmaansa, ja nyt mekkoja on lähelle sata ja morsiamia puskee ovista ja ikkunoista. Elsa haki tv-ohjelmaan sisustussuunnittelijaksi, ilman minkään näköistä sisutustaustaa. Hän kirjoitti kirjan, koska teki mieli kirjoittaa kirja. Hän tekee kaikkea sekaisin ja samaan aikaan, mikään ajatus ei ole liian random toteutettavaksi. Elsa on tehnyt harrastuksistaan uran, ja sen haluaisin itsekin niin niin kovasti saavuttaa. 

Elsan ansiosta olen tajunnut, ettei mun tarvitse valita yhtä ammattia ja pysyä siinä. Voin tulla ja mennä miten haluan, kokeilla ja epäonnistua. Maailmassa on niin hullusti kaikkea mitä tekisi mieli tehdä, siksi en halua valita vain yhtä. Ja onneksi voi ostaa tsiljoona tsiljoona vintagemekkoa ja kutsua sitä kokoelmaksi.

Alkuperäisidea: Emily Dahl

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *