Aamiaispiirakat keskellä päivää
Eilen löysin näin herkullisen näköiset piirakat Pinterestistä, oli pakko saada nuo samantien naamaan. Alkuperäisessä reseptissä oli purjoa ja vuohenjuustoa, mutta päätin säätää siitä hieman ruokaisemman version. Tässä sen resepti tulee kahdelle syöjälle!
Piirakoihin tarvitaan siis valmiita voitaikinalevyjä, kinkkua, kirsikkatomaattia, kananmuna ja pinaattia, jotka olivat vielä tässä vaiheessa tulossa Jeren mukana kaupasta.
Uuni päälle 200 asteeseen ja kaksi voitaikinalevyä laitetaan sulamaan pellille (yksi voitaikinalevy per syöjä). Uunin lämmetessä voi hieman kinkkua leikellä. Vedin 9 kinkkusiivua silpuksi, enemmän ei kannata laittaa, ei muuten mahdu piirakalle.
Kun uuni on lämmin on aika kaulia taikinalevyjä hieman, voidella kananmunalla ja nostella reunoja. Ylijäämä kananmuna pistetään talteen.
Pelkät levyt uuniin 10 minuutiksi. Sen ajan voi leikata loput ainesosat. Päätin tässä vaiheessa lisätä mukaan juustoa, mutta sen voi jättää pois. Kun 10 min on mennyt on aika ottaa kohonnut taikina ulos uunista. Haarukalla reikiä erityisen kohonneisiin kohtiin naps naps. Ja sitten täytteet päälle. Laitoin ensin ylijäämä kananmunan ja sitten muut, juusto tietenkin viimeiseksi.
Uuniin 10-15 minuutiksi, kunnes kananmuna on hyytynyt ja koko kämppä tuoksuu taivaalliselta. NAMNAMNAM SYÖMÄÄN!!