DIY: Kännykkäkuori kuivatuilla kukilla

Bubblegum Sweetie Pie

Tämä kesähän on ollut tsiljoona kertaa parempi kuin viime kesä. Nyt on ollut oikeasti kesä, kukkia ja aurinkoa. Ja sellainen pitää saada tallennettua. Siispä päätin tehdä kännykkäkuoren oikeilla kukilla! Ohjeet siihen löysin täältä, mutta ajattelin näyttää mun version.

Siispä kävin muutama viikko sitten keräämässä sivukaduilta ja kallioilta ihania villikukkia, erivärisiä ja erimuotoisia. Kotona sitten laitoin ne yksitellen jonkun vanhan naisten lehden sivujen väliin, painelin hieman etteivät jäisi liian muhkuraiseksi. Naisten lehdet laitoin vielä painavien kirjojen alle, ja eikun odottelemaan.

Siellä painojen alla nuo kukat oli pari viikkoa, mutta varmaan ne muutamassa päivässä ehtii kuivua. Nyt päästään vihdoinkin asiaan! Ja se tapahtui mun synttäreillä keskiviikkona, kun vietettiin kavereiden kanssa askartelupäivää.

Tältä nuo kukat sitten valmiina näyttivät. Olin ostanut kympillä valkoisen kovan kännykkäkuoren ja siihen aloin suunnitella asettelua. Yllättävän kauan siinä meni, aina kun sai yhden kukan paikalleen, tuntui että ympärille jäi oudosti tyhjää. Niin siinä sitten asettelin ja vääntelin ja kääntelin, kunnes sain tämän pohjan valmiiksi. Yksitellen aloin ihan perus erikeeper-liimalla liimata kukat paikallern, lisäämään vähän pikkukukkia sinne sun tänne ja tietenkin leikkasin kaikki reunan yli tulevia risuja.

Kun kukat olivat kuoressa kiinni oli aika hard core -askarteluun. Alkuperäsessä ohjeessa käytettiin epoksihartsia (ftw?) mutta uuuh kuinka kallista se oli. Niin joo myyjä sanoi että saa semi samaa Artideen tuotteella jossa on yksi pikkupullo hartsia ja yksi pikkupullo kovetusainetta. Joo ei sano mullekaan mitään. Mutta niitä käyttöohjeen mukaan kaadoin yhtä osaa kumpaakin purkkiin ja sekoittelin vähän aikaan. Mukaan heitin myös kultakimalletta.

Kun kaikki kukat oli peitetty tällä aineella oli aika antaa sen kuivua. Niinkun näätte tuo mun aine tekee pinnasta todella kiiltävän, kun se kallis epoksihartsi olisi tehnyt pinnasta tasaisemman ja matan. Mutta se ei mua haittaa, kuulemma rikkoutuessaan epoksohartsi halkeaa kokonaan kun taas tämä aine vain saa naarmun tai halkeaman. Ajattelinettä se sopii paremmin jokapäiväiseen käyttöön.

Tässä vaiheessa pöytä näyttää tyyliin tältä. Aika kukkaista! Koska tuo hartsi on erittäin juoksevaa, kannattaa vähän väliin tarkistaa kännykkäkuoren sivut, niihin voi valua tuota hartsia. Sen saa helposti pois vanupuikolla ja kynsilakanpoistoaineella.

Ja halleluja siinä se onkin! Ihanan kesäinen ja kukkainen kuori, jota kanniskella mukanaan syksyt talvet kun vilu on suuri ja kesä kaukana.

Hurraa nyt kaikki kukkia keräilemään, itse aion kuivattaa vielä monta monta kukkaa ja lähettää vaikka kavereille kukkakortteja tai liimailla niitä päiväkirjaan!

Kommentoi