Näin minä kirjoitan

 

jee.jpg

Tervepä terve. Oon tänään oleskellut koko päivän sisällä. Ulkona kävin itseasiassa kaksi kertaa, ensin avaamassa rautaportin ja sitten kun myöhemmin mentiin Jeren kanssa kauppaan. Muuten olen oleillut täällä kattoremontin paukeessa ja näpytellyt lyhytelokuvaa. Tämä on meidän toinen ja viimeinen mahdollisuus koulussa saada omaa tuotantoa kuvattua koulun rahoilla, ja ajaj miten haluan että mun käsikirjoitus valitaan. Tänään kirjoitin toisen version kohtausluettelosta, huomenna se käydään koulussa läpi. Päätin että uskallan julkaista osan siitä, jos joku nyt tuon multa haluaa varastaa niin sanon että lol. Eli tässä mun ensimmäiset tämänhetkiset kohtaukset, tällaista täällä puuhastelen.

 


INT. KATU — ILTA
 
PIENI MIES kävelee mustassa muhkeassa talvitakissa sumuisella suurkaupunkin kadulla, sukupuoli ei tule esiin. Kertojaääni kertoo erikoisesta henkilöstä, jota kadulla kutsutaan nimellä Pieni Mies. Salaperäinen hahmo, joka on jokaisen miehen kauhu, jota kukaan ei ole nähnyt mutta josta kaikki ovat kuulleet. Palkkamurhaaja, joka auttaa naisia pääsemään eroon väkivaltaisista miehistä. Lyhyt montaasi kylmänrauhallisista palkkamurhauskeikoista samalla kun kertoja kertoo Pienen Miehen itsenäisyydestä, on joskus ollut perhe ja poika, mutta jätti sen elämän taakseen 20 vuotta sitten. Pieni Mies kävelee sumuisella kadulla, harmaa nuttura tulee esiin.
  

INT. PIENEN MIEHEN KOTI — AAMU 
Pieni Mies, 65, keittelee aamukahvit. Asunto on yllättävän yksinkertaisesti sisutettu ollakseen ikä-ihmisen koti. Television uutisissa kerrotaan kotiväkivallan jälleen kasvaneen, miten tekijä on yleensä tuttu ja yhä useimmin löytyy kotoota kuin kadulta. PM seuraa sekunnin uutisia ja sammuttaa television. Työpöytäpuhelin soi (puhelimessa on pieneen teippiin kirjoitettu ”työ”, vieressä on identtinen pöytäpuhelin, jossa lukee ”koti”), VAIMO, 35, tilaa palkkamurhan. Pieni Mies tarkistaa pöytäkalenterin. Vaimo vaatii keikan tapahtuvan samantien, PM ”oletko ihan varma?”, ”totta helvetissä”, sopivat paikan. Käsiaseeseen äänenvaimennin, kukan kastelu, nutturan parannus, PM lähtee kotoota.
  

INT. PARKKIHALLI — AAMU 
PM astuu sisään mustassa muhkeassa talvitakissaan pimeään ja autiolta vaikuttavaan parkkihalliin, ulkona pyryttää lunta. Toisella puolella hallia olevasta autosta nousee pukuun pukeutunut POIKA, 35. PM varmistaa pojan nimen, poika vastaa myöntävästi. Poika tulee ripein askelin vastaan, jotain pientä höpöttäen asuntonäyttelystä (luulee PM:n olevan kiinteistövälittäjä), näkee PM:n vain mustana siluettina.  Pieni Mies kävelee hitaasti poikaa kohti, poistaen hiljaa aseen varmistuksesta ja nostaen aseen poikaa kohti. Ase ojossa Pieni Mies astuu esiin pimeydestä ja poika näkee ensimmäistä kertaa tämän kasvot. Yhtäkkiä poika tunnistaa Pienen Miehen, kysyy hämmentyneenä ”äiti?”, Pieni mies jäätyy täysin, tekee täyskäännöksen ja pakenee lumipyryyn, poika jää hämmentyneenä yksin pimeään parkkihalliin seisomaan.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *