Vanhojen laatikoiden, joulupukkinaamareiden ja kirkonpenkkien piilopaikka

1.JPGPari viikkoa sitten pakkasin tavarani ja siirsin työputkipuutuneet jalkani äidin mökille Euraan. Heti kun Euran bussipysäkille pääsimme pomppasimme autoon ja jatkoimme matkaa Raumalle. Siellä oli kuulemma kirpputori, joka äidin mielestä mun olisi pako nähdä. Sinne siis!

2.JPG

Ja siis oh.my.god. Olin jo tyytyny siihen tosiasiaan, että Suomessa ei vaan ole kreisin hienoja kirppiksiä. Kaikki kirppikset on niin kliinisen puhtaita ja muovimatollisia, ei niistä tunnelmallista saa tekemälläkään. Mutta oh my. Siinä se Rauman kirppis oli. Vanha kaksikerroksinen lato TÄYNNÄ tavaraa, Liiteri nimeltään. Ja kauniin kaunis luonnonvalo tunki sisään pienistä puolikaarellisista ikkunoista. Näitä laatikoita fiilistelin tyylin ikuisuuden.

3.JPG

Parasta tuolla oli tavaroiden rändömyys. Kuka laittaa joulupukkinaamarin, tyhjän lasipullon ja Airam-termoksen samaan ryhmään? Teki mieli ostaa kaikki!

4.JPG

Oltiin tuolla varmaan kaksi tuntia, kierreskelin ja koskettelin ja valokuvasin. Kaikki on niin paljon kauniimpaa pimeässä ladossa.

5.JPG

Tätä hattua kokeilin todella monta kertaa. Vaikka se oli rikkinäinen ja vaikka se oli liian iso. Mutta kun se oli yksinäinen hattu ladossa!

6.JPG

Peiliä ei tietenkän ollut. 50-lukulainen ja kaunis kuin mikä, mutta jätin sen kuitenkin paikalleen. 15 euroa rikkinäisestä hatusta oli turhan paljon.

7.JPG

Ladon yläkerrassa oli siis kaikennäköistä tavaraa. Olisi kiinnostava tietää kuinka kauan ne siellä on oleskellut.

8.JPG

Onneksi mulla ei ollut autokyytiä Helsinkiin. Muuten olisin ostanut esim nämä vanhat ikkunat. Ihan vaan varmuuden vuoksi, eihän koskaan tiedä mitä kaikkea voisikaan keksiä vanhoista ikkunoista!

9.JPG

Tätä vanhaa Singeriäkin hiplailin jonkun verran. En vaan kestä vanhojen ompelukoneiden kauneutta, miksei uusia koneita myydä noin kauniissa kuljetusrasiassa?

10.JPG

Alakerta oli seuraava projekti. Siellä yritin kierrellä vähän nopeammin, menin vain kaksi kierrosta koko kerroksen läpi. Jerelle yritin löytää tuliaisia, mutta mikään ei oikein osunut silmään. Olin melkeen ostamassa tämän vanhan leikkijunan, kunnes huomasin kuinka huonossa kunnossa ne oli.

11.JPG

Syli täynnä löytöjä lähdimme kuitenkin mökkiä päin, vaikka en virallisia tuliaisia löytänyt. Jos pyöritte Raumalla päin, menkää kaikki sankoin joukoin piipahtamassa Liiterissä. Kuolette kauneuteen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *