Katkarapupasta

Rakastan pastaa ja pastakastikkeiden tekoa. Kastikkeeseen voi laittaa ihan just niitä aineita mistä tykkää ja aina yhtä maukasta. Pastakastikkeisiin saa kätevästi käytettyä viinipullojen jämät. Itse käytin tähän viime viikonlopulta jääneen valkkarin jämän. Juotavaksi viini ei olisi enää käynyt, mutta itse en huomaa ruuassa mitään eroa vaikka viini olisikin avattu jo vaikka viikko sitten. Ruoanlaitossa on käteviä myös ne ihan pienet viinipullot, joista halvimmilla on hintaa vain suunnilleen 2,5 €. Harmi vaan, että pastaruuat ei ole mistää terveellisemmästä päästä.

Idea tähän kastikkeeseen lähti jostain kaun sitten syödystä kermaisesta katkarapu-sitruuna pastasta. Sitruuna vaihtui limeen ja kylkeen vielä valkosipulia, valkoviiniä ja itsekasvatettua chiliä. Vaikka kermainen kastike onkin melko tuhtia, valkoviini ja lime keventävät kastiketta huomattavasti. Lopputulos: herkullinen! 

 

_MG_3968.jpg

Katkarapupasta (5 henkilölle) valmistusaika alle 30 min 

n. 400 g spagettia 

1 chili (tuore tai kuivattu) 

3-4 valkosipulin kynttä 

2 pientä tai yksi iso kesäkurpitsa (n. 500g) 

nokare voita 

loraus oliiviöljyä 

1 dl valkoviiniä 

2 dl ruokakermaa 

mustapippuria 

suolaa 

1 lime 

n. 400 g katkarapuja 

n. 1 rkl Maizena suurustetta 

 

– Laita pastavesi kiehumaan. Muista laittaa paljon suolaa veteen. Valmista tässä välissä kastike. Kastikkeen valmistuksen ohessa, laita spagetit veteen heti, kun se alkaa kiehua. 

– Kuumenna pannulla öljy ja nokare voita. Pannun lämmetessä pilko valkosipuli ja chili pieneksi sekä kesäkurpitsa ruoheiksi kuutioiksi. Kun pannu on kuuma, lisää valkosipuli ja pieneksi pilkottu chili. Anna kypsyä hetki. 

– Ruskista kesäkurpitsat chilin ja valkosipulin kera. 

– Lisää valkoviini ja keitä n. 5 min tai kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä. 

– Lisää kerma ja mausteet (pippuri, suola ja limen mehu).

– Tarkista maku!

– Lisää pakastekatkaravut mielellään sulaneina. 

– Suurusta Maizenalla. 

– Sekoita spagetti kastikkeeseen. Spagetin voi halutessaan pätkiä muutamalla saksien leikkauksella lyhyemmiksi, jotta sekoittaminen on helpompaa. 

– Nauti mielellää valkkarilasin kera! 

 

Hinta

koko annos: spagetti 0,5€ (Lidl) + ruuokakerma 0,8 € + lime 0,4 € + kesäkurpitsat 0,5€ + katkaravut n. 4 € + valkoviini 1,5 € = 7,7 €

per annos: 7,7€ / 5 = 1,55 € 

Kalorit / annos: n. 470 kcal 

koti ruoka-ja-juoma