Ah niin ihana parsa!

Parsa-aika on vihdoin täällä. Tai no on ollut jo jonkin aikaan mutta huutelen taas vähän myöhässä. Nyt parsa on niissä hinnoissa, että sopii hyvin opiskelijabudjetillekin. Parsa on ehdottomasti yksi mun lemppareimmista lisäkkeistä kanan, kalan lihna possun tai ihan minkä tahansa lisäkkeenä. Kunhan parsojen kanssa on tarjolla vielä bearnaise/hollandaise kastiketta. En ole vielä itse uskaltanut/jaksanut kokeilla kastikkeen tekemistä itse, koska himoni tyydyttyy myös valmiilla kastikkeilla. Uskon, että olisi miljoona kertaa parempaa itse valmistettuna, mutta näissä olosuhteissa täytyy välillä tehdä vähän kompromisseja. Kun keittiö ei löydy omasta kämpästä vaan kerroksessa on yksi yhteinen keittiö, ruoanlaitosta tulee keskimäärin aika paljon hankalampaa. 

IMG_4096.JPG

Tällä kertaa parsojen kylkeen päätyi timjamilla maustettua porsaan ulkofilettä ja voissa paistettua kesäkurpitsaa. Päällä tietysti sitä bearnaise kastiketta. 

 

IMG_4092.JPG

Timjami possua, kesäkurpitsaa ja parsaa (4 annosta) 

400- 500 g porsaan ulkofilettä 

öljyä 

punaviinietikkaa (muutkin etikat käy) 

mustapippuria

suolaa

timjamia 

Dijon sinappia 

paistopussi

paistomittari 

 

1 kesäkurpitsa 

nokare voita 

timjamia 

mustapippuria 

 

500 g parsaa 

suolaa keitinveteen

bearnaise/hollandaise kastike 

 

– Sekoita marinadi possua varten. Leikkaa fileen rasvakerrokseen viillot ja laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. 

– Ota liha lämpimään n. 30 min ennen paistamista. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 

– Laita liha paistopussiin ja kiinnitä paistomittari. Paistopussin voi laittaa esim uunivuassa uuniin. Liha on kypsää, kun mittari näyttää 70 astetta. Paistamisessa kesti n. 30 min, mutta paistoaika riippuu mm. fileen paksuudesta

– Lihan kypsyessä, esivalmistele parsat. Leikkaa kovat päädyt pois ja kuori. 

– Kun paistamisaikaa on n. puolet jäljellä, laita parsavesi kiehumaan ja viipaloi kesäkurpitsa. 

– Paista kesäkurpitsat runsaassa voissa ja mausta loppuvaiheessa tuoreella timjamilla ja mustapippurilla. 

– Lisää parsat kiehuvaan veteen juuri ennen tarjoilua ja keitä juuri ja juuri kypsiksi, n- 2-4 min. 

– Lämmitä vielä kastike. Asettele kaikki komponetit lautaselle ja nauti! 

 

Parsaa, kesäkurpitsaa ja kastiketta jäi syötäväksi pidemmäksi aikaa kuin lihaa ja niistä riitti vielä muutamalle seuraavalle ruokailukerralle. Ei ole otettu huomioon hinnan laskemisessa. 

 

Hinta / annos: liha 3,5€ + kesäkurpitsa 0,9 € + parsa 2,5 € + kastike 2,6 € = 2,3€ 

Kalorit: 390 kcal 

koti ruoka-ja-juoma