Chili-basilika kanaa
Moikka!
Tällä viikolla tuli kokeiltua pari viikkoa sitten ostamaani chili- basilikaa tahnaa yhdistettynä kanaan ja kasviksiin. Jääkaapista sattui löytymään kasvispuolelta vain parsakaali, mutta toimi ihan hyvin tässä ruuassa, vaikka ei ehkä ollut mikään autenttisin vaihtoehto. Parhaiten tähän varmaan uppoaisi sipuli ja paprika. Helppoa, nopeaa ja ihan tajuttoman hyvän makuista. Suosittelen!
Tätä ruokaa varten tavitsee vain nämä kaksi ihanuutta maustamista varten: kalakastike ja chili-basilika tahna. Omani olen ostanut Hakaniemen Vii voanista. Ja molemmat taisivat maksaa n. 2 e /kpl. Riittoisaa tavaraa, eli ei kovin suuri investointi. Lisäksi varsinkin kalakastike on todella monikäyttöinen, koska sitä laitetaan lähes kaikkiin thaimaalaistyyppisiin ruokiin. Maku olisi varmasti tuplasti parempi jos käyttäisi tuoretta thai-basilikaa ja chiliä, mutta päätin nyt tällä kertaa mennä sieltä, missä aita on matalin.
Chili-basilika kanaa (4 annosta):
pieni tilkka rypsiöljyä
500 g broilerin rintafilettä suikaloituna
kasviksia oman maun mukaan
n. 3 rkl chili-basilika tahnaa
n. 1 dl vettä
n. 1 rkl Maizena suurustetta
kalakastiketta
riisiä
– Laita vesi kiehumaan riisiä varten. Ja keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Kastikkeen ehtii hyvin valmistaa riisin keittämisen ohella.
– Kypsennä kavikset. Itse höyrytin parsakaalin. Jos käytät sipulia ja paprikaa tms. paista ne ensin pannulla. Laita kypsät kasvikset odottelemaan.
– Kuumenna pannu ryspiöljy tilkan kera. Lisää tahna ja broileri suikaleet.
– Paista kunnes broilerit ovat juuri ja juuri kypsiä. Laita kypsät kasvikset joukkoon.
– Lisää n. 1 dl vettä. (tämän voi myös halutessaan jättää pois, mutta itse pidän, kun ruoka on enemmän kastikemainen)
– Suurusta Maizenalla ja keitä 1 min.
– Lisää loraus kalakastiketta. Ja voilá, ei muuta kuin syömään.
Hinta (ei sisällä mausteita, öljyä):
koko annos: 1 € parsakaali + 480 g broilerin rintafilee 3,5 € + riisi n. 1 € = 5,5 €
per annos: 5,5€/4 = 1,4 €
Kalorit per annos: n. 400 kcal