Kun jääkaappi ammoittaa tyhjyyttään
Rakastan ruuanlaittoa ja itselle ei ole mikään ongelmaa toisinaan käyttää pidempikin aika herkkuaterian valmisteluihin. Pelkästään itselle tarkoitettu kertalounas ei kuitenkaan kuulu näihin panostusruokiin ja tuolloin useimmiten oion mutkia oikein kunnolla. Sekoittelen yhteen mitä kaapeista sattuu löytymään. Tämä kasvisavokado pasta oli kuitenkin sen verran maukas kokemus, että ajattelin muidenkin nopeaa lounasta kaipaleivien hyötyvän siitä. Omasta jääkaapista löytyy vakkarikalustona aina muutama avokado, pakastimesta jonkin sortin kasviksia muistuttavia asioita ja maustekaapista kaikki mahdolliset purkit. Näistä koostuikin tämän viikon omaksi lemppariksi muodostunut spagettilounas. Jos maitotuotteiden kanssa ei ole ongelmia, suosittelen raastamaan vielä lisäksi parmesaania tai muuta juustoa joukkoon.
Kasvis-avokado spagetti (1:lle), maidoton
75-100 g spagettia
runsaasti suolaa keitinveteen
n. 150 g kasviksia (itse käytin Apetit joku sekoitus lehtikaalilla, joka oli yllättävän hyvää ja sisältää myös kivasti protskun lähteitä)
1/2 avokado
loraus oliiviöljyä
reilusti limen mehua (pullosta tai tuoreena)
maustamiseen: mustapippuria, chilihiutaleita, valkosipulijauhetta, suolaa
– Laita spagetti vesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaisesti.
– Odottaessa voi jo sulattaa kasvikset valmiiksi.
– Lisää keitettyyn pastaan loput ainekset ja mausta reilulla otteella.
Nautiskele netflixiä tuijottaen!