Haaveilua

Muutaman vuoden ajan olen haaveillut oman yrityksen perustamisesta. Ongelmana on kuitenkin, että minulla ei ole vielä mitään ideaa millaisen yrityksen haluaisin perustaa. Välillä tekisi mieli vaihtaa alaa kokonaan ja perustaa oma konditoria. Leipoa ja koristella ihania kakkuja, joka päivä ja nauttia asiakkaiden tyytyväisyydestä. Toisaalta, jos lähtisin tälle linjalle, niin miksi hel****ssä luen logistikkaa ja lasekentatoimea yliopistossa. Olisi väähn hassua mennä lukion ja yliopiston jälkeen amikseen… 

IMG_0557.jpg

IMG_0612.jpg

IMG_0641.jpg

IMG_0700.jpg

IMG_0340.jpg

Toisina päivinä ajattelen, että ballerina kauppa olisi täysin mun juttu. Jos mun pitäisi valita yhdet kengät, joita käyttäisin lopun elämäni ajan, niin ne olisivat ballerinat. Tänään kuitenkin tajusin, että Suomen ilmastossa tällainen kauppa voisi olla vähän liaan sesonkijuttu, koska Suomessa niitä ballerina kelejä kestää sen huimat 4 kuukautta… Täytyy ehkä vähän vielä jalostaa tätä ideaa. Ehkä Ballerinat ja Bootsit? 

large-1.jpg

Kuva

Kolmas, mitä olen kuumeisesti ajatellut on, B corporation tyylisen sertifikaatin tuominen Suomeen. Eli koko yrityksen toiminnan sertifioiminen kestävän kehityksen kannalta. Don’t you dare steal my idea! En ole ainakaan itse törmännyt tällaiseen ja olisi mahtavaa kehitellä jotain aiheeseen liittyvää. Ongelmana on raha eli mistä sitä tulisi tämän avulla. Tähtäimessä on kuitenkin Audi TT RS 😉 Mutta ylipäätään corporate responsibility aiheena kiinnostaa paljon, koska yritysmaailmassa tehdään vaikka mitä törkyä. Harmaalla tai ihan mustalla alueella tehdyt valinnat saadaan kuitenkin hyvin pienillä jipoilla pyyhittyä sängyn alle ja kuluttajat pysyvät tyytyväisenä. Tällaisten tapausten tutkiminen on äärimmäisen mielenkiintoista. Kannattaa chekata esim. Stora Enson Kiinan bisneksiä. Huhhuh ol ikyllä järkyttävää luettavaa kun asiaan tutustui. 

aeN20AW_700b_v1.jpg

Kuva

Joka tapauksessa TIEDÄN, että jonain päivänä olen oman yrityksen omistaja. Teen jotain sellaista, mistä nautin. Oli se sitten kakkujen leipominen, ballerinakauppias tai yrityskonsultointi. En halua tehdä loppu elämääni töitä jossain isoissa firmoissa pienenä nappulana vaan haluan saada jotain itse aikaiseksi. Tiedän, että yrittäjyydessä on omat riskinsä eikä riskit ole pienet, mutta joskus täytyy vain antaa mennä silmät kiinni ja toivoa parasta. Hypätä tietämättömyyteen ja toivottavasti laskeutua jaloilleen. 

Onko muilla vastaavanlaisia unelmia? 

Työ ja raha Opiskelu Työ

Ah niin ihana parsa!

Parsa-aika on vihdoin täällä. Tai no on ollut jo jonkin aikaan mutta huutelen taas vähän myöhässä. Nyt parsa on niissä hinnoissa, että sopii hyvin opiskelijabudjetillekin. Parsa on ehdottomasti yksi mun lemppareimmista lisäkkeistä kanan, kalan lihna possun tai ihan minkä tahansa lisäkkeenä. Kunhan parsojen kanssa on tarjolla vielä bearnaise/hollandaise kastiketta. En ole vielä itse uskaltanut/jaksanut kokeilla kastikkeen tekemistä itse, koska himoni tyydyttyy myös valmiilla kastikkeilla. Uskon, että olisi miljoona kertaa parempaa itse valmistettuna, mutta näissä olosuhteissa täytyy välillä tehdä vähän kompromisseja. Kun keittiö ei löydy omasta kämpästä vaan kerroksessa on yksi yhteinen keittiö, ruoanlaitosta tulee keskimäärin aika paljon hankalampaa. 

IMG_4096.JPG

Tällä kertaa parsojen kylkeen päätyi timjamilla maustettua porsaan ulkofilettä ja voissa paistettua kesäkurpitsaa. Päällä tietysti sitä bearnaise kastiketta. 

 

IMG_4092.JPG

Timjami possua, kesäkurpitsaa ja parsaa (4 annosta) 

400- 500 g porsaan ulkofilettä 

öljyä 

punaviinietikkaa (muutkin etikat käy) 

mustapippuria

suolaa

timjamia 

Dijon sinappia 

paistopussi

paistomittari 

 

1 kesäkurpitsa 

nokare voita 

timjamia 

mustapippuria 

 

500 g parsaa 

suolaa keitinveteen

bearnaise/hollandaise kastike 

 

– Sekoita marinadi possua varten. Leikkaa fileen rasvakerrokseen viillot ja laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. 

– Ota liha lämpimään n. 30 min ennen paistamista. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 

– Laita liha paistopussiin ja kiinnitä paistomittari. Paistopussin voi laittaa esim uunivuassa uuniin. Liha on kypsää, kun mittari näyttää 70 astetta. Paistamisessa kesti n. 30 min, mutta paistoaika riippuu mm. fileen paksuudesta

– Lihan kypsyessä, esivalmistele parsat. Leikkaa kovat päädyt pois ja kuori. 

– Kun paistamisaikaa on n. puolet jäljellä, laita parsavesi kiehumaan ja viipaloi kesäkurpitsa. 

– Paista kesäkurpitsat runsaassa voissa ja mausta loppuvaiheessa tuoreella timjamilla ja mustapippurilla. 

– Lisää parsat kiehuvaan veteen juuri ennen tarjoilua ja keitä juuri ja juuri kypsiksi, n- 2-4 min. 

– Lämmitä vielä kastike. Asettele kaikki komponetit lautaselle ja nauti! 

 

Parsaa, kesäkurpitsaa ja kastiketta jäi syötäväksi pidemmäksi aikaa kuin lihaa ja niistä riitti vielä muutamalle seuraavalle ruokailukerralle. Ei ole otettu huomioon hinnan laskemisessa. 

 

Hinta / annos: liha 3,5€ + kesäkurpitsa 0,9 € + parsa 2,5 € + kastike 2,6 € = 2,3€ 

Kalorit: 390 kcal 

Koti Ruoka ja juoma