Maapähkinä kanaa pekoniin kietoutuneena

Pitkästä aikaa päädyin ostamaan broilerin rintafileitä. Samalla mietin, että tämä proteeinin lähde olisi sellainen jota voisin syödä vaikka millä mitalla. Se vaan muuntautuu niin moneen eri tyyppiseen ruokaan ja kunhan oppii paistamaan sen oikean kypsyiseksi, on se mieletöntä herkkua. 

Tällä kertaa tein marinadin ihan fiilispohjalta ja yllätyin hyvästä lopputuloksesta. Aluksi en edes ajatellut jakavani tätä reseptiä, koska en ajatellut tämän olevan kovin kummoinen, mutta olin auttamattoman väärässä. Maapähkinävoi oli ihan ässä lisäys marinaadiin. Pähkinäinen marinadi tarttui vielä pekoniinkin ja ah nautinto on valmis. Kylkeen vähän raikasta salaattia ja parsakaalia. 

IMG_4172.JPG

Maapähkinä-pekoni kanaa (4 annosta) 

450 g broilerin rintafileitä 

rypsiöljyä

punaviinietikkaa (muutkin etikat käyvät)

suolaa

pippuria

limen mehua (tuoretta tai valmiiksi pullosta)

n. 1 rkl maapähkinävoita

inkivääriä 

rosmariinia

 

1 pkt pekonia

kasviksia tarjoiluun 

 

– Sekoita marinaadin ainekset. Anna fileiden marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa. 

– Ota fileet lämpimään n. 30 min ennen paistamista. 

– Kiedo fileet pekoniin juuri ennen paistamista. Paista molemmin puolin kunnes pekoni on rapeaa ja kana kypsää. 

– Voilá! Tarjoile kasvisten kera. 

 

Hinta / annos:  kana 4 € + pekoni 0,9 € + parsakaali 1,5 € + salaatti 1,5 € / 4 annosta = 1,9 € 

Kalorit / annos: n. 400 kcal 

Koti Ruoka ja juoma

Better late than never?!

Glada vappen kaikille! Olen armottoman myöhässä vappufiilistelyjen jakamisessa, mutta ei se kai ole niin päivälleen tai viikolleen tarkkaa… Vappu meni aika rennoissa merkeissä poikaystävän luona kavereiden kanssa. Ruokapuolesta vastasin itse ja päädyin tekemään fetalla ja tuoreilla yrteillä maustettuja lihapullia sekä jäätävän kokoisen satsin perunasalaattia. Muut tarjoilut olikin sitten suoraan kaupasta. Syöjiä oli kahdeksan ja lihapullien määrä oli aika hintsu. Perunasalaatti annoksesta sen sijaan riittäisi kepeästi vaikka 15 hengellekin. 

Täytyy vähän vielä kehua itseäni 🙂 Oli nimittäin mun mielestä tosi onnistunut perunasalaatti vaikka ensimmäistä kertaa sellaista teinkin. Cayannepippuri toi kivasti potkua kun taas kermaviili ja limen mehu kevensivät yleensä niin kovin raskasta lisuketta. Suosittelen kokeilemaan molempia, yhdessä tai erikseen! 

IMG_0696.jpg

Jääkaappiin oli jäänyt tämä kreikkalainen jogurtti pyörimään, jonka jämät päätyivät nyt lihapullien sekaan. Jogurtin voi korvata esim. maidolla. 

Fetalihapullat:

1 iso sipuli tai kaksi pientä

4 valkosipulin kynttä

700 g naudan jauhelihaa

n. 1 dl vähärasvaista kreikkalaista jogurttia 

korppujauhoja 

2 kananmunaa

lihafondia 

suolaa 

pippuria

tuoreita yrttejä (esim basilikaa, rosmariinia)

1 paketti (200 g) fetajuustoa 

 

– Kuullota silputtuja sipuleita ja valkosipulin kynsiä öljyssä.

– Sekoita ensin jogurtin joukkoon korppujauhot. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

– Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja pyörittele sillä välin pullat valmiiksi. 

– Paista n. 15-20 min tai kunnes kypsiä. 

IMG_0695.jpg

Perunasalaatti

n. 1 kg kiinteitä perunoita 

2 suolakurkkua

majoneesia 

1 prk ravaista kermaviiliä 

dijon sinappia 

limemehua 

suolaa

pippuria 

sokeria 

cayanne pippuria 

ruohosipulia 

 

– Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko kuutioiksi. 

– Leikkaa myös suolakurkut pieniksi kuutioiksi. 

– Laita perunat ja suolakurkut isoon kulhoon ja lisää kermaviili, majoneesi ja mausteita mielesi mukaan. Maistele välillä. 

– Lisää lopuksi hienoksi silputtu ruohosipuli ja koristele koko komeus ruohosipulilla. 

IMG_0697.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma