Maapähkinä kanaa pekoniin kietoutuneena
Pitkästä aikaa päädyin ostamaan broilerin rintafileitä. Samalla mietin, että tämä proteeinin lähde olisi sellainen jota voisin syödä vaikka millä mitalla. Se vaan muuntautuu niin moneen eri tyyppiseen ruokaan ja kunhan oppii paistamaan sen oikean kypsyiseksi, on se mieletöntä herkkua.
Tällä kertaa tein marinadin ihan fiilispohjalta ja yllätyin hyvästä lopputuloksesta. Aluksi en edes ajatellut jakavani tätä reseptiä, koska en ajatellut tämän olevan kovin kummoinen, mutta olin auttamattoman väärässä. Maapähkinävoi oli ihan ässä lisäys marinaadiin. Pähkinäinen marinadi tarttui vielä pekoniinkin ja ah nautinto on valmis. Kylkeen vähän raikasta salaattia ja parsakaalia.
Maapähkinä-pekoni kanaa (4 annosta)
450 g broilerin rintafileitä
rypsiöljyä
punaviinietikkaa (muutkin etikat käyvät)
suolaa
pippuria
limen mehua (tuoretta tai valmiiksi pullosta)
n. 1 rkl maapähkinävoita
inkivääriä
rosmariinia
1 pkt pekonia
kasviksia tarjoiluun
– Sekoita marinaadin ainekset. Anna fileiden marinoitua vähintään 2 tuntia jääkaapissa.
– Ota fileet lämpimään n. 30 min ennen paistamista.
– Kiedo fileet pekoniin juuri ennen paistamista. Paista molemmin puolin kunnes pekoni on rapeaa ja kana kypsää.
– Voilá! Tarjoile kasvisten kera.
Hinta / annos: kana 4 € + pekoni 0,9 € + parsakaali 1,5 € + salaatti 1,5 € / 4 annosta = 1,9 €
Kalorit / annos: n. 400 kcal