Moules Frites
Stockalta tarttui mukaan keittovalmiita tuoreita sinisimpukoita. En ole aikaisemmin valmistanut simpukoita, mutta sävelet olivat alusta asti selvät: moules frites eli belgialainen perinteinen simpukka-annos. Halusin pitää maut simppeleinä ja perinteisinä. Simpukoiden liemi on ihanan maukasta ja sopii loistavasti tuoreen leivän kastamiseen. Kaiken kaikkiaan herkullinen annos!
Yleensä simpukoita valmistaessa simpukat pitää ensin esikäsitellä eli pestä huolella, poistaa jo kuolleet simpukat ja leikata simpukoiden parrat pois. Nämä simpukat olivat siitä käteviä, että nämä esivalmistelut oli jo tehty valmiiksi eli ne vain heitettiin kiehuvaan liemeen ja kypsennettiin.
Moules Frites (3 annosta)
1,5 kg eläviä simpukoita
2 sipuli
4 valkosipulia
voita ja öljyä paistamiseen
2 dl valkoviiniä
2 dl ruokakermaa
tuoretta basilikaa tai muita yrttejä
Tarjoiluun:
ranskalaisia + maustettua majoneesia
tuoretta leipää
– Aloita laittamalla pakasteranskalaiset paistumaan uuniin.
– Esikäsittele tarvittaessa sinisimpukat.
– Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet pannun kuumentuessa.
– Kuullota sipulit voissa ja öljyssä.
– Lisää valkoviini ja kerma. Kun neste kiehuu, lisää sinisimpukat.
– Keitä 5-7 min. Simpukat ovat kypsiä, kun suurin osa kuorista on auennut.
– Viimeistele tuoreilla yrteillä.
– Tarjoile syviltä lautasilta ranskalaisten, majoneesin ja tuoreen leivän kera.
Hinta:
simpukat 5,5€ + valkoviini 2 € + sipulit 0,3€ + basilika 1 € + kerma 0,7 € + ranskalaiset 1€ = 3,5€.