Simppeli currykana

 

IMG_4181.JPG

Curry on vaan yksinkertaisesti niiiin hyvää ja super helppoa sekä nopeaa tehdä. Käytän itse tällaista valmista tahnaa, josta myydään monia eri variaatioita aasialaisissa elintarvikekaupoissa. Nykyään ihan normi kaupoissakin myydään currytahnaa, mutta niitä en ole toistaiseksi uskaltanut kokeilla. Varmaan ihan toimivia nekin. Tietysti tosi fanaatikot tekisi myös currytahnan itse, mutta en minä. 

IMG_4190.jpg

Tämä Aroy-D:n kookosmaito on ihan parasta! Tätä löytyy ainakin Vii Voanin hyllyiltä ja varmasti muistakin saman tyyppisistä kaupoista. Normikauppojen Blue Dragonit ja Santa Mariat eivät milään päihitä tämän ihanan sameaa ja kermaista koostumusta. Suosittelen hankkimaan tätä käsiisi ennen curryn keittelyä. 

Kanaa punaisessa currykastikkeessa (7 annosta)

1 sipuli 

tilkka öljyä

n. 2 rkl punaista currytahnaa

1 tlk kookosmaitoa (500 ml) 

500 g broilerin fileesuikaleita 

kasviksia maun mukaan (itse käytin yhden kesäkurpitsan ja pussillisen pakastemaissia) 

kalakastiketta 

Tarjoiluun: basmati riisiä + (korianteria) 

 

– Aloita laittamalla riisivesi kiehumaan. Keitä riisi samalla, kun valmistat kastikkeen. 

– Lorauta öljyä pannulle ja laita pannu kuumenemaan. Leikka sillä välin sipuli ja lisää kuumalle pannulle. Kuullota niitä hetki.

– Lisää currytahna ja anna käristyä hetki. 

– Lisää kookosmaito ja sekoita kastike tasaiseksi. 

– Laita joukkoon kanat ja loput kasvikset. 

– Anna kanan ja kasvisten hautua kypsiksi miedolla lämmöllä. 

– Kun kaikki on kypsää, lisää vielä loraus kalakastiketta ja halutessasi silputtua korianteria. 

– Tarjoile riisin kanssa. 

 

Hinta / annos: kana 4 € + maissi 1 € + kesäkurpitsa 0,9 € + riisi 1€ + kookosmaito 2 € / 7 = 1,3 € 

Kalortit / annos: n. 400 kcal 

koti ruoka-ja-juoma