Ladataan...

Ei ole sattumaa, että Helsingin Matkamessut järjestetään tähän aikaan vuodesta. Pakkanen on onneksi sen verran laantunut, että Messukeskukseen uskaltautuu tänään lauantaina klo 18 saakka ja sunnuntaina klo 10 - 18.

Tiedättehän sen lämpimän ilman henkäyksen, joka iskee vasten kasvoja lentokoneesta portaille astuessa? Messukeskuksen pääportaita alas astuessa vastassa on (heti Mondon jälkeen - ja juurihan me tilasimme Mondon 5 numeroa saadaksemme messuliput kaupan päälle) messujen päävieras Espanja. Yrittivät ensin tarjota Manner-Espanjaa, mutta Keihäsmatkojen tutut Kanariansaaret löytyivät heti kulman takaa.

Messustandeista parhaiten esillä oli kuitenkin Thaimaa, joka esitteli käsityötaitoja taidokkaalla varjomaalauksella ja thai-kaiverruksella. Onneksi Kelan tiskillä jaettiin laastareita iltaa varten, kun inspiroitunut messuväki vaelsi kotiin raaputtamaan porkkanoita Fiskarsin leipäveitsellä.

Näyytelyhallin keitaalla oltiin tiki-tunnelmissa. Puolinäyttävä vesielementti kannusti tutustumaan suosiotaan kasvattaneisiin Karibianristeilytiskeihin. Mikä kätevämpää, kuin nähdä kahdessa viikossa Florida, bahamasaaret, Dominikaaninen tasavalta, Jamaika, Grand Cayman, Honduras ja Meksiko? Hinnat alkaen 2 495€ Hintaan ei sisälly ikkunaa.

Strelitzian eli kolibrikukan muistamme kaikki kaiholla Madeiran matkoilta.

Kun flamingokeitaan beach bar tarjoili pelkästään jamaikalaista olutta ja 3,5€ pullovettä, on budjettiviisasta kääntyä Jungle juice barin 4€ tuoreiden smoothien puoleen. Kokeile mansikasta, anananksesta, passionhedelmästä, banaanista ja omenamehusta sheikattu Pink panther tai eksoottisempi Killer bee mangosta, ananaksesta, passionhedelmästä ja appelsiinimehusta.

Loppujen lopuksi oma maa on kuitenkin mansikka, ja messujen paras ständi kuuluu Rovaniemelle. Käsityötaituri Irene Kangasniemi opastaa työpajaa, jossa voi itse askarrella hurmaavan porponahkapussin yrttikylpypussukalle - jonka saa myös maksutta mukaan.

 

 

 

 

 

Ladataan...

Mm. vesipuiston ja vain aikuisille suunnatun erillisen kylpylän sisältävä Flamingo sijaitsee Vantaalla kauppakeskus Jumbon yhteydessä. Kuten mikä tahansa pakettimatkaparatiisi, tämä raukea kylpylä voisi sijaita missä tahansa maailmassa. Siksi arkea ei aina kannata paeta Vantaata pidemmälle. Lähes täydellistä mielikuvitusmatkaa ryydittävät kuusi saunaa ja kaksi allasta. Ei uima-allasta, sillä tarkoitus on ennemmin kelluskella kuin suorittaa 50 metrin kuntouintia. Kylpylään saapuvia tervehtivän 37 asteisen lämminvesialtaan lisäksi eviä voi kasvattaa mineraalivesialtaassa, jossa suolapitoisuuden ansiosta kelluu kuin paraskin majava. Vain vedenpinnan alla kuulee vaihtelevasti rauhoittavan panhuilumusiikin. Vaihtelevasti, sillä El Condor Pasan kotkan reitti on tullut jo aika tutuksi.

Suomalaisen saunan ja perinnesaunan lisäksi voi huhkia biosaunassa, jossa ajoittain järjestetään saunajoogaa. Kahdessa höyrysaunassa porisee mukavasti, joskaan tunnelma ei ole yhtä steamy kuin Forresterin saunaosastolla 90-luvulla. Täällä ihmiset kaulailevat omia puolisoitaan, sinkun silmään ehkä turhaksikin. Uutuus on kristallisauna, jonka tieltä on raivattu Budjettiprinsessan suosikki, havuilta tuoksuva tornituolisauna. Kyseessä ei siis ole voimauttava kristallikidesauna, vaan valkoisin lepotuolein sisustettu saunahuone, jonka kattoa koristavat maltilliset kristallikruunut. Tässä ei sikäli ole mitään ihmeellistä, sillä IP44 märkätiloihin sopivalla kattokruunulla voi somistaa omankin kylppärin.

K-20 Flamingo Spa:n päivälippu maksaa ma-to 29 €, la-su ja juhlapyhinä 39 €. Budjettiprinsessan vinkki arkeen on hankkia Cityshoppari, joka 27€ hinnallaan maksaa itsensä takaisin jo kaksi yhden hinnalla Flamingoon ma-to -edullaan. Maksuttomaan Flamingo-klubiin liittymällä saa tiedon klubipäivistä, jolloin kylpylän sisäänpääsy on 10€. Esimerkiksi tänään 15.1.! Edullista on myös opiskelijoille, jotka pääsevät niin ikään ma-to kylpylään kaksi yhden hinnalla. Mikään ale ei ole voimassa juhlapyhinä.

Mielikuvitusmatka Vantaalle on vain lähes täydellinen, sillä perinneruoka on nyt rajattu pois. Toissavuonna kylpylän kulku- ja maksukorttina sekä kaapinavaimena toimivalla rannekkeella saattoi tehdä ostokset vesipuiston yläkerrassa palvelevassa Hesburgerissa. Kun viime vuonna yritit samaa, sait juosta kaapille kaivelemaan kuvetta, sillä kätevä maksuyhteistyö oli lopetettu. Nyt portaat vesipuistosta Heseen on suljettu ja joudut syömään eväs-skyrisi pukuhuoneessa. Tämä tietenkin vain, ellei Flamingon 3,50-6,50€ hodarit hotsita. Jumbossa asioidaan pääasiassa yksityisautoilla, ja ainakin autoilijoille Ikean 0,50€ hodarit ovat varmasti tuttuja. Miksi painia samassa sarjassa moninkertaiseen hintaan?

      Kuvat: Flamingo Spa, http://www.flamingospa.fi/Flamingo-Spa-kuvagalleria

Ladataan...

Kakkutasting on herkkusuiden huvipuisto alkutalven ankeutta vastaan! Miksi tyytyä vain yhteen, kun voi saada kaiken?

KakkuGallerian kakkubuffet on tarjolla Helsingissä Fredrikinkadun ja Bulevardin kahviloissa. Tiskiltä saa (ison!) lautasen ja valitsemansa juoman. Lautaselle voi  pyytää vitriinistä korkeintaan kolme kakkupalaa kerrallaan noin tusinan unelman valikoimasta. Sitten vain santsaamaan niin paljon, kuin napa vetää! Kakkupalat ovat puolikkaita normiisiivusta, joten Budjettiprinsessan kyltymättömällä voiton maksimoinnilla siivuja sai maisteltua seitsemästä kakusta. Kannattaa harkita ystävän/esiliinan mukaan ottoa, jolloin makumaailmaa voi laajentaa annokset edelleen puolittamalla. Synnintunnon kolkutellessa on hyvä muistaa, että Christian Greykin pitää naisista, joilla on hyvä ruokahalu.

Tarjolla on päivästä riippuen niin suklaaunelmia, juustokakkuja kuin hedelmäisempiäkin ratkaisuja. Myös laktoosittomia! Ilottelun hinta on kupillisen kahvia tai teetä sisältäen 12,50€, erikoiskahvilla, kaakaolla tai limulla 14,50€. KakkuGallerian lahjakortti on erinomainen elämyslahjakortti, jota parhaassa tapauksessa pääsee itse mukaan hyödyntämään!

Bulevardin liike palvelee osoitteessa Bulevardi 34, ma-pe klo. 9 - 18 ja lauantaisin klo. 10 - 15.

Fredan liikkeessä os. Fredrikinkatu 41 on mahdollista nauttia kakkubuffet sunnuntaibrunssin sijaan! Avoinna ma-pe klo. 10 - 19, lauantaisin klo. 10 - 18 ja sunnuntaisin 12 - 18.

Mikä olisi vielä parempaa kuin kakku? Hääkakku! Ja kuohuviinin kera!

Kluuvikadun Fazerilla on luvassa erityisherkku hääpareille ja muille makutuomareille! Hääkakkutastingit alkavat tammikuussa ja jatkuvat tällä tähtämiellä pitkälle kevääseen. Viiden kakun tastingissa maistellaan mm. appelsiini-suklaakakkua ja valkosuklaa-samppanjakakkua. Kakkutasting ja kahvi kustantaa 12€, lasillisella kuohuvaa 16€. Ilmoittautumiset tastingeihin alkavat 13.1.!

Pages