the devil soup

soppa1.jpg_effected.jpg

 

En ole mikään kovin innokas kokkaaja, mutta silloin tällöin repäisen ja laitan muutakin kuin pakastepitsan mikroon. Paholaissoppa on kuitenkin all-time-favorite-mättö – sitä kuuluu tehdä aina sammiollinen kerralla ja syödä vaalean paahtoleivän kanssa kovasti ryystäen. Parhaimmillaan tämä tulinen keitto on talvipakkasilla, mutta eipä nämä helteet ole kovasti viime päivinä hellineet joten sopinee myös Suomen kesään. Soppaan tarvitset seuraavia aineksia:

1 1/2 – 2 litraa lihalientä, riippuen kuinka juoksevaa soppaa haluat
800 g jauhelihaa
1 punainen ja 1 keltainen paprika
2 isoa sipulia
suolakurkkua oman maun mukaan (itse käytän purkissa olevia voileipäkurkkuja)
valkosipulia niin ikään oman maun mukaan (eli PALJON!)
1 purkki tomaattipyreetä
1 kg tomaattimurskaa
2 purkkia smetanaa
chiliä oman maun mukaan (tulista sen olla pitää!)
muita mausteita (itse laitan pippurisekoitusta)

Ruskista jauhelihat, pilko vihannekset ja laita kaikki muutkin ainekset pataan porisemaan tunniksi tai pariksi. Soppa vain paranee vanhetessaan joten seuraavana päivänä makunautinto on vieläkin mahtavampi. Enjoy!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.