Ladataan...
Carmela

kuvat: josefia jusslin 

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Naistenpäivänä on tarkoitus juhlia naisia ja pyrkimystä sukupuoli tasa-arvoon. Olen ehkä paska nainen. Pohden huonoa omatuntoa siitä että en taistele naisten oikeuksista joka päivä, vaan näin naisten päivän kunniaksi kirjoitan postakusen ylistäen naisia. Kun googlettaa naisten päivä, tulee esim Wikipediasta vastaan teksti "Kansainvälinen naistenpäivä on virallinen juhlapäivä useissa maissa. Perinteen mukaan miehet kunnioittavat äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään, työtovereitaan ja muita läheisiä naisia kukilla tai muilla pienillä lahjoilla." Vaikka onkin hienoa että meille on suotu ikioma päivä, niin omaan korvaan kuulostaa hassulta se että kukilla ja lahjoilla saamme tasa-arvoa. Ehkä tämän kaltaisen naistenpäivän parasta ennen päiväys on mennyt jo. Kukkien ja lahjojen sijaan olisi mahtavaa että naistenpäivänä me naiset kokoontuisimme yhteen ja ideoisimme, tukisimme ja inspiroituisimme toisistamme. Kun haluamme muutosta, pitäisi meidän muistaa että naisten päivä on joka päivä!

Ihanaa naisten päivää kaikille!

Besos Carmela

Ladataan...

Ladataan...
Carmela

Oltiin Thomaksen kanssa ihanat pari päivää Hangossa. Meistä ei kumpikaan ole ollut siellä tähän vuoden aikaan, mutta täytyy sanoa että tämä tulee muuttumaan. Meille sattui todella upeat säät, tai en tiedä paistaako Hangossa aina aurinko? Oli miten oli, niin Hanko on ihana mihin vuoden aikaan vain.Vaikka osa paikoista on vain kesäisin auki, niin keksii siellä paljon tekemistä myös nyt. Suosittelen kaikkia ottamaan arjesta vähän breikkiä ja vaikka varata spa-hoitoihin aika juuri avattuun Regatta spahan. Me ei keretty tällä reissulla siellä käydä, mutta minä jo sunnittelen seuraavaa kertaa ja yksi must do on visiitti täällä. 

Minulla on tapana Hangossa kierellä kirppareilla ja onneksi käytiin myös nyt, sillä löydettiin ihana vintage kahvikuppi setti. Tämä menee täydellisesti meidän muiden astioiden kanssa. Mukaan lähti myös Humppilan lasit jotka ovat kooltaan aika pienet, mutta menee esim alkumalja laseina. Ai vitsi rakastan kirppareita, tulee niin hyvä fiilis kun tekee löytöjä!

Besos Carmela

Ladataan...

Ladataan...
Carmela

Flunssa on iskenyt meidän perheeseen ja täällä ollaan koitettu tulla terveeksi pika konstein, sillä Thomaksella on levyjulkkarit huomenna Korjaamolla. Flunssan iskiessä kannattaisi syödä mahdollisimman puhtaasti ja välttää sokeria sekä roskaruokaa. Lisäksi olisi hyvä juoda paljon vettä, että aineenvaihdunta pysyy hyvänä. Sitten pari not so obvious vinkkiä!

Reseptit josta minulle tulee heti jo vähän parempi olo! Nämä ovat mehu muodossa, jos teiltä ei löydy mehulinkoa voit tehdä halutessa smoothien.

GEEEN GIANT

1/2 parsakaali

kourallinen vihreitä viinirypäleitä

kourallinen pinaattia

1/4 savoijinkaali

1 kpl punainen omena

 

GREEN PEPPER

3 kpl kokonainen jalapeño

1 kpl vihreä paprika

1/2 kurkku

2 kourallista rucolaa

1 kpl punainen omena

 

HEALER

1/4 punasikuri

6 kpl retiisi

1 kpl punainen omena

kourallinen lehtimangoldi

1/2 lime 

2 kpl porkkana

Kaikissa näissä mehuissa on paljon vitamiineja ja antioksidantteja, jotka hoitavat kehoa ja edistävät parantumista. Pitää kuitenkin muistaa että mitään taika litkuja nämä eivät ole. Toinen minkä olen huomannut auttavan on sinkki, sen on todettu lyhentävän oireiden kestoa. Kannattaa hypätä kuuman suihkuun, se auttaa rentoutumaan ja vähentää nenän tukkoisuutta. Inkivääri ja hunaja molemmissa näissä on antibakteerinen vaikutus,itse tykkään nauttia nämä teen muodossa. Suolavedellä kurlaus vähentää kurkun turvotusta ja iroittaa limaa. Ja kaikista tärkein on lepo ja rentoutuminen.

 

EXTRA,EXTRA,EXTRA 

https://open.spotify.com/album/3JbVYZkmFT3jfPlexEpfoW?si=406tMro4R2mJTpaTZEiL3g

 

Besos Carmela

 

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Carmela

 

 

Ostin viime vuoden marraskuussa "Hygge - hyvän elämän kirjan" sana ja sen merkitys on painautunut mieleeni. European Social Survey- tutkimuksen mukaan tanskalaiset ovat Euroopan onnellisimpia ihmisiä. He myös tapaavat ystäviään ja perheenjäseniään muita eurooppalaisia useammin ja ovat tyynempiä ja rauhallisempia. Hyggessä on kyse enemmän tunnelmasta ja kokemuksesta kuin konkreettisista asioista. Se on yhdessäolo rakkaiden kanssa. Kodikkuuden tunne. Turvallisuuden tunne. Hygge voi olla myös kupillinen kaakaota kynttilänvalossa. Kun tanskalaisilta kysytään, minkä he vahvimmin liittävät hyggeen, 85 prosenttia mainitsee kynttilät. Ei siis ihmekkään, että moni suomalainenkin tuntuu polttavan kynttilöitä vuoden synkkinä päivinä.

Hyggemanifesti

1.TUNNELMA vähennä valaistusta.

2. LÄSNÄOLO ole tässä ja nyt. Sammuta puhelin.

3.NAUTINTO kahvi, leivokset, hyvä ruoka!

4.TASA-ARVOISUUS "me" ennen "minää". Jakakaa tehtävät ja "puheaika"

5.KIITOLLISUUS ole kiitollinen.Tätä parempaa ei ehkä voi olla.

6.HARMONIA kyseessä ei ole kilpailu.

7.MUKAVUUS ota mukava asento. Pidä tauko. Kyse on rentoutumisesta.

8.VÄLIRAUHA ei draamaa.

9.YHTEENKUULUVUUS rakenna suhteita  ja yhteisiä tarinoita.

10.SUOJA tämä on rauhan ja turvallisuuden paikka

 

"Ihmissuhteilla on vaikutus onnellisuuteemme? Ihanko totta?"

Oksitosiini on hormooni jota erittyy intiimeissä tilanteissa,oksitosiinia kutsutaan myös rakkaushormooniksi. Hygge on intiimiä toimintaa, johon liittyy usein viihtyisyys ja seura. Elimistö erittää oksitosiinia kyseisissä tilanteissa. Myös lemmikkieläimillämme on sama vaikutus meihin, kun toisen ihmisen halaamisella.Tunnemme olevamme rakastettuja ja turvassa. Ne ovat hyggen avainsanoja. Myös lämpö ja kylläisyys saavat elimistömme erittämään tätä hormoonia.Hyvä ruoka, kynttikät, takkatuli ja viltit liittyvät hyggeen. Voiko hyggessä olla kyse vain oksitosiinin erittymisestä? Kaikki hyggeen liittyvässä herättää meissä onnea,rauhallisuuden ja turvallisuuden tunnetta. 

Onnea ei voi ostaa, mutta makeisen, lämpimän juoman tai hyvää ruokaa voi, ja se on melkein sama asia ainakin aivoijemme mielestä. Ei ihmekkään, kun tunnemme hyvää oloa kun ostamme jotain näistä tai vaikka uuden neuleen. Hyggessä on kyse itsensä ja muiden hellimisestä. Leipominen ja ruoanlaitto kotona on hyggeä parhaimmillaan, jota voidaan tehdä yksin tai yhdessä ystävien kanssa. Koko prosessin hitaus ja tunne siitä, että pitää toisesta huolta ja aikaansaannonksen nauttimisesta yhdessä on hyggeä parhaimmillaan. En kehota kaikki nyt menemään törsäämään kaikkia rahoja hyggen nimessä, yhdistä ostaminen hyviin kokemuksiin. Säästä niitä varten, siten että voit yhdistää ne hyvään oloon ja kun puet neuleen yllesi, niin ne muistuttavat sinua kokemuksesta tai saavutuksesta. Näin myös opit arvostamaan ja pitämään huolta esineistäsi. Näin et teen myöskään niin helposti heräteostoksia. 

Yksinkertaisuus ja vaatimattomuus on hyggen keskeisiä elementtejä ja koti on paikka missä useimmat meistä viettävät keskimäärin eniten aikaa, joten tee kodistasi viihtyisä, minne haluat kutsua ystäviäsi ja perhettä viettämään aikaa yhdessä. Panosta mielummin laatuun kuin määrään. Oletko aina haaveillut jostain design huonekalusta? Jos maltat olla ostamasta heti halvinta, niin ei kotisi täty turhasta roinasta joka kestää vain hetken. Vaan voit myöhemmin omistaa jotain mikä säilyy vuosikymmeniä. Tavaran paljous tekee kodista tunkkaisen ja raskaan, mikäli haluat kotisi olevan kutsuva, tee kevät siivous ja myy tai kierrätä tarpeettomat esineet. Kodikkuutta taas lisää esim. kynttilät, puiset esineet, luonto (kasvit ja kukat), kirjat ja keramiikka. Yhdistä vanhaa ja uuttaa. On kiehtovampaa ja hyggempää, kun esineillä on oma historia. Skandi kodeissa on usein myös huomattavissa käytännöllisyys ja eri materiaalien yhdistäminen. 

Nykyhetkessä elämisestä on ihan ok pysähtyä ja ottaa aikaa itselle. Voit hyggeillä peiton alla, katsella lempi elokuvia tai viinilasillisen nauttiminen ulkoilmaa ihastellessa. Hyggen olemuksessa on vahva suuntautuminen nykyhetken kokemiseen.Useimmat hetket näyttävät syntyä epämuodollisissa tilanteissa, jotta sinä ja vieraasi voisitte nauttia aidosti hetkestä, on osattava rentoutua. Ei kaikesta tarvitse tehdä liian muodollista. Tule sellaisena kuin olet ja vaali sitä. Onneksi kaikkien meidän ei tarvitse olla samanlaisia.

Hyggessä on kyse elämän yksinkertaisten nautintojen arvostamisesta.

 

Besos Carmela

 

 

Ladataan...

Pages