Raskausviikot 25 & 29

Raskausviikko 25 (24+2)

kirjoitettu 1.4

 

Nyt voin sanoa että oon ollut niin hyvä vointinen ja hyvällä mielellä. Yli 60% raskaudesta takana ja joku 10 viikkoa että jään jo äitiyslomalle!

Masu on alkanut mukavasti kasvamaan ja pikkuinen on alkanut ihan urakalla liikkumaan.

Minulla ei tällä hetkellä ole huonoa oloa lainkaan. Lähi viikkoina on muutamia oireita tullut raskauden mukana. Välillä jalkojen turvotus, pieniä suonenvetoja, silloin tällöin käden puutumista öisin ja vähän alaselkä kipua. Eli aika vähän vielä niin erityisen haittaavia oireita, pitää vain toivoa että loppu raskaus menisi yhtä hyvin🙏🏽

Väsymys josta jokin aika sitten kirjoitin meni ohi onneksi viikossa ja se ei vaivaa minua enää! Hemoglobiini tarkistettiin neuvolassa ja se oli 120 eli vielä ihan hyvä (alkuraskaudessa 128). Se vain oli joku väsymys piikki, mutta seurataan kuitenkin nyt hemoglobiinia että ei ala enää paljoa laskemaan.

Raskausdiabeteksen kanssa mennyt kaikki tosi hyvin. Arvot on kaikki pysynyt viitteiden sisällä, joten ei ole tarvinnut muuttaa verensokereiden mittaustapaa.

Olen kyllä niin nauttinut raskaana olosta. Mietin aluksi että miten selviän ilman tiettyjä ruokia ja silloin tällöin viiniä/ skumppaa, mutta molemmille löytyy niin hyviä vaihtoehtoja, että oikeastaan ilman kumpaakaan en ole joutunut olemaan!

Olemme mieheni kanssa ollut lomautettuna ja olimme karanteenissa kotona, joten pääsimme toteuttamaan meidän reissun vielä kotia pohjoiseen ennen lapsen syntymää.

En usko että ainakaan autolla tulemme enää tänne 9-10h ajomatkan päähän, sillä nyt jo välillä oli vähän tukalat oltavat autossa. Onneksi ei ollut mitään kiirettä ja pysähdyimme useaan kertaan P-paikoille jaloittelemaan ja syömään eväitä.

Olemme tulleet tänne jo reilu viikko sitten, ja täällä olo on kyllä niin ihanaa. Me ollaan vaan pilkitty, ulkoiltu ja oltu perheiden sekä ystävien kanssa🤍 Katsotaan kauan täällä ollaan, sillä mikäli työt ei ala niin meillä ei täältä ole mitään kiirettä vielä pois.

 

 

 

🤎Raskausviikko 29 (28+0)🤎

kirjoitettu 27.4

 

Hurjaa, 70% raskautta jo takana ja viimeinen kolmannes on lähtenyt käyntiin!

Masu on alkanut kasvamaan ja pieni tyttömme möyrii jo kovasti. Potkut sekä liikkeet alkaa jo näkyä vatsan päältä ja sitä on kyllä niin ihana seurata.

Olo minulla on ollut hyvä vieläkin. Edelleen samoja oireita mitä aikalailla alkuraskaudesta asti on ollut. Eli mausteinen ruoka ei oikein maistu, lapsukainen painaa aika kovasti virtsarakkoon joten vessassa tulee aika useasti rampattua, iskias kipuja on vaihtelevasti, mutta toistaiseksi sen kanssa olen vielä pärjännyt ihan hyvin. Pyrin enemmän liikkumaan ja venyttelemään kun se alkaa vaivaamaan.

Kirjoittelinkin aiemmin siitä että kädet välillä puutuu öisin, niin se vaiva on vähän niinkuin hävinnyt ja tilalle on tullut sormiin ja niveliin särkyä sekä sellaista jäykkyyttä. Onko muilla ollut samanlaisia oireita?

Toinen mitä satunnaisina öinä ilmennyt, on unettomuus. Tämä vaiva on minulla onneksi aika harvoin, mutta vessassa kun tulee juostua niin uni ei heti tule silmään tai alkaa miettimään kaikkea muuta joka vie sitten unen pois. Luettuani tästä, se onkin aika yleinen vaiva ja pyrin olla turhaan stressaamatta tästäkään. Onneksi tämä ei minua niin haittaa, sillä olen edelleen lomautettuna ja pystyn nukkumaan sitten kun minua nukuttaa.

Asuntomme alkaa täyttyä tosissaan pikkuisen vaatteista ja tavaroista. Alkaa käydä kokoajan todellisemmaksi että pian meidän pieni on täällä kanssamme!❤️

Rattaiden valitseminen oli yllättävän helppo valinta siihen nähden kuin loputon suo niiden määrä ja eri toiminnot ovat.

Aluksi tuntui että olin valinnut liian nopeasti Bugaboon Fox2 rattaat, mutta kokeiltuamme Cybexin, Emman – ja Britaxen rattaita, tulimme siihen tulokseen että kyllä ne Foxit on meidän tarpeille juuri sellaiset mitä etsimme.

Mihin rattaisiin te olette päätyneet?😍

Kirjoittelen ja päivitän enemmän instagramin puolella nimimerkillä Caroliinanmatka, mikäli haluatte kuulla kuulumisia enemmän ja ajantasalla❤️

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *