Hyvän elämän aakkoset

Useissa blogeissa on listattu elämän aakkosia, joten halusin ottaa itsekkin osaa tähän haasteeseen. Ansaitsisin kyllä vuoden surkein bloggaaja palkinnon tällä postaustahdillani, mutta puolustukseksi voin kertoa olleeni 14päivää putkeen töissä. Tai 14päivää koulussa ja 14iltaa töissä 🙂 En ole sen kummemmin väsynyt tai koe, että työ olisi rankkaa, päinvastoin. Rakastan uutta työtäni tosi paljon! Aika vaan vuorokaudessa jää kovin rajalliseksi kun koittaa tasapainoilla kaiken välillä 🙂 Urheiluun ei ole ollut aikaa, joten olen ratkaissut sen kävelemällä työmatkat, joista kertyy 7km yhteensä. Ihana aurinko on vihdoin tullut ilahduttamaan, joten pakkasasteetkaan eivät ole estäneet minua kävelemästä läpi aurinkoisen Helsingin!  Mut löytää instagrammista nimellä saara_johanna ja sinne päivittelenkin hetkiä, kun olen liikenteessä 🙂

Mutta tässäpä aakkoseni:

A – Aurinko. Rakastan auringonpaistetta ja kuinka se antaakaan energiaa. Miten voi olla hapan jos aurinko paistaa?

B – Sukunimeni, joka on iso osa identetiteettiäni ensimmäinen kirjain. Olen sanonutkin poikaystävälleni, että en aio vaihtaa sukunimeäni edes avioliitossa.

C – Chihuahua. Kaksi veijaria löytyy kotoani ilostuttamasta.

D – D-vitamiini. Kala-allergikolle välttämätön ravintolisä, joka ei olisi pahitteeksi jokaiselle suomalaiselle. Välttämätöntä mm. osteoporoosin ehkäisyssä.

E – Energia. Terveellinen ruoka, liikunta ja riittävä lepo on avainasemissa riittävän energian saamiseen. 

F – Fysiologia. Äärettömän mielenkiintoista ja tarpeellista tietoa niin työssäni kuin oman kropan ymmärtämisessä.

G – Gluteeni. Myrkkyä mulle. Kertoilinkin, että vihdoin loppuvuodesta löytyi syy mun jäätäville vatsaoireille. Elämä keliakia-diagnoosin kanssa on ollut 100% parempaa kuin ennen diagnoosia.

H –  Hedelmät. Olen opetellut käyttämään myös vieraampia hedelmiä ruokavaliossani menestyksekkäästi. Papaija-mango rahkasta on tullut absolut parasta välipalaa. 

I – Ilma. Sisätyötä tekevänä ulkoilu on noussut mitattomaan arvoon. Ulkoilu, säässä kuin säässä on terapeuttista ja antaa tilaa omille ajatuksille.

J –  Juurekset. Olen sinnikkäällä kokeilulla löytänyt kymmeniä tapoja valmistaa juureksia niin, että olen saanut miehenkin innostumaan niistä. Juurekset ovat myös pääasiallinen hyvien hiilareiden lähde ruokavaliossani.

K – Kuntosali. Paitsi työpaikkani, myös lempparein harrastuspaikka. Sain joukkuelajeja harrastavan miehenikin vaivihkaa innostumaan kuntosalitreenistä! Voi pojat, se onkin kivaa touhua! Myös Kesä ansaitsee tulla mainituksi- ihmisen parasta aikaa.

L – Liikunta. Yllätys yllätys! Kuuluu jokapäiväiseen elämääni hyvin vahvasti niin arki-kuin aktiiviliikunnan muodoissa.

M- Mieliala. Olen huomannut selvää muutosta mielialassani elämän eri osa-alueiden loksahdellessa kohdilleen. Tosin olen myös oppinut tunnistamaan itsessäni eri mielialoja selkeämmin, jolloin osaan rytmittää elämäänikin  niin, että niitä ikäviä hetkiä ei tulisi

N – Nukkuminen. Kun elämä on huoletonta tarvitsen huomattavasti vähemmän lepoa ja herään virkeänä. Stressin iskiessä on muistettava nukkua riittävästi, jotta elimistöllä on aikaa sopeutua ja toipua.

O – Onnellisuus. Yksi sana, joka kertoo kaiken oleellisimman.

P – Palautuminen. On annettava aikaa itselleen myös muulloin kuin palautuessa urheilusuorituksesta. Itselläni on ollut pitkä tie siihen, että olen oppinut hellittämään ja antaa kropan ja pään palautua. Ilman pikku breikkejä käy koko kroppa kierroksilla ja se vaikuttaa jokaiseen muuhun elämän osa-alueeseen. Perhe, joka merkitsee minulle kaikkea!

Q – Qulma. Stadin paras brunssi! 

R – Rakkaus.

S – Salaatit. Hyviä missä muodossa vain. Jos ei jaksa pureskella, blenderin kautta vihersmoothien muodossa. Toimii.

T – Terveys. Epäonnekkaiden hetkien jälkeen on terveys saanut mittaamattoman arvon. 

U – Unelmat. Tehty toteutettaviksi.

V – Vesi. Olen joutunut opettelemaan veden juonnin ja vihdoinkin ymmärrän miksi se on niin tärkeää. 

W – Wildlife. Kaukaa haettu, mutta tuli mieleeni siitä että vihdoin pääsen toteuttamaan unelmani ja lähdemme ystäväni kanssa kesäkuun alussa karhun kierrokselle. 84km taivaltamista ja wildlifeä 😉

X- Entinen minä. Stressiherkkä, kilariherkkä, negatiivinen, murjottava jne. Eksyksissä ja ilman päämäärää. Onneksi historiaa.

Y – Ystävät. Kaiken tukipilareina. Ovat aina saatavilla niin hädän tullen kuin onnen jakamiseen. Yrtit- tulleet jäädäkseen ruokavaliooni.

Z –  Zen. Kun koko kroppa on zen on elämä mukavaa.

Å –  Åland, vei totaalisesti sydämen viime juhannuksena viettäessämme sitä upeassa Getan kylässä.

Ä –Ällöttävä olo, joka mulla parhaillaan on mahapöpön seurauksena.

Ö – Ö-mappi. Sinne laitetaan kaikki merkityksettömät asiat. Pahat puheet ja typerät fiilikset. Kun se mappi on suljettu, ei niihin enää palata 🙂

 

Hyh mikä sekasotku tosta tulikaan, luulin olevan helpompaa!  Voikaa hyvin!

Terkuin, Mahatautinen

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *