Paras porkkanakakku
Olen haalinut itselleni jälleen kerran ison kasan uusia reseptejä; eilen pääsi kokeiluun perinteisen porkkanapiirakan sijaan porkkanakakku sitruunaisella kuorrutteella.
Kuorrutuksessa olevan lemon curdin ansiosta tämä kakku vie makeannälän hetkessä.
Porkkanakakusta tuli todella tuhti ja siitä riitti tarjottavaa monelle hengelle. Kesäjuhlien ehdoton suosikki!
Porkkanakakku
Valmistusaika: Yli 60 min
Henkilömäärä: 8:lle hengelle
Raaka-aineet:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl saksanpähkinärouhetta
125 g voita
350 g porkkanaa raastettuna
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5-1 dl tomusokeria
1,5 dl lemon curdia (sitruunatahnaa)
Valmistusohje:
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää myös pähkinät, porkkanaraaste ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun taikina ei enää tartu tikkuun kakku on kypsä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku marjoilla tai saksanpähkinärouheella.
Huom!
Kakun voi pakastaa ilman kuorrutusta!
Ohje bongattu: http://www.mustapippuri.fi/reseptit/porkkanakakku