Skinkpaj
Juhannuksen nyyttäreihin leivoin muutaman suolaisen piirakan, joiden ohjeet löysin netistä. Harmi etten kiireen painostamana muistanut kirjata ylös nettisivua, josta otin tämän paprikaa sisältävän kinkkupiirakan ohjeen.
Kinkkupiirakka maistui juhannusseuralaisille varsin hyvin, ja kotiin jäi kuljetettavaksi pelkästään tyhjiä vuokia 🙂
Kinkkupiirakka
Pohja:
100 g Sunnuntai Leivontamargariinia
1 dl juustoraastetta
2 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
½ dl kylmää vettä
Täyte:
150 g palvikinkkua
1 punainen paprika
1/3 tl rouhittua mustapippuria
Täytteen päälle:
1 prk Sunnuntai Maustamaton Rahkavalmistetta
½ tl suolaa
2 munaa
1 dl kermaa
Pinnalle:
1 dl juustoraastetta
1. Sekoita pehmeään margariiniin muut pohja ainekset. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24cm).
2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
3. Leikkaa kinkku ja paprika kuutioiksi. Levitä täytteet pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustapippuri.
4. Sekoita Sunnuntai Maustamaton, kerma, munat ja suola keskenään. Kaada seos täytteen päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea.
Huom!
– Taikinan pohja on itsessään jo varsin rasvainen, joten vuoan voitelu ei välttämättä ole tarpeen.
– Kun olet nyppinyt taikinan yhdeksi ”kimpaleeksi”, anna sen noin 10 minuutin ajan vetäytyä jääkaapissa.
– Halutessasi voit esipaistaa vuokaan levitettyä taikinapohjaa uunissa noin 10 minuutin ajan (esimerkiksi paprikan ja kinkun kuutioimisen ajan).