Helppoa kauraa
Kuivakaapin suursiivouksen yhteydessä löysin ensi viikolla vanhentuvan kaurahiutalepaketin (hemmetin pikapuuropussit kun ovat syrjäyttäneet kunnon kaurahiutaleet!). No minä, ruokaa syvästi rakastava ihminen, en kestänyt ajatusta paketin heittämisestä suoraan roskiin, vaan käärin hihani ja ryhdyin leipomaan.
Onneksi minun ei tarvinnut penkoa läpi reseptilaatikoiden tuhansia reseptejä, sillä paketin kyljestä löytyi heti monia hyviä ja helppoja leivontavinkkejä. Kaurahiutalepaketti hupeni sukkelaan kun paistoin kaurateeleipäsiä ja tein mitä herkullisinta kauraomenapaistosta kera vaniljakastikkeen. Mums!
Helppo kauraomenapaistos:
3-4 isoa omenaa
1tl kanelia
100g voita tai margariinia ( TAI 1dl juoksevaa Becel-kasviöljyvalmistetta)
1dl fariinisokeria
3dl kaurahiutaleita
½dl erikoisvehnäjauhoja
Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput aineet. Levitä seos omenalohkojen päälle.
Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia tai mikroaaltouunissa n. 10 minuuttia täysteholla (800 W). Tarjoile vaniljakiisselin tai jäätelön kanssa.