Oh pie!
Herkullinen hedelmärahkatorttu
Hedelmärahkatorttu persikanpaloilla oli pienoinen menestys illanistujaisissamme. Maku oli sopivan pehmeä ja jo yksi pala tyydytti makeanhimon. Piirakka oli myös suhteellisen helppo tehdä!
Tämä resepti, ja yleensä kaikki reseptini ja inspiraationi löytyvät ehdottomasti Pirkka.fi:n reseptihausta.
Hedelmärahkatorttu
Ainekset:
Pohja
125g voita tai leivontamargariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
1tlk (410g) Pirkka persikkaviipaleita sokeriliemessä ( TAI 3 omenaa)
1prk (250g) Pirkka maitorahkaa
1prk (200g) Pirkka Kevyt-kermaviiliä
1dl Pirkka kuohu- tai vispikermaa
1dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
2 kananmunaa
2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
2tl vanilliinisokeria
1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) tai vuoraa leivinpaperilla iso (3 l) kakkuvuoka.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille, lähes vuoan yläreunaan saakka.
3. Valuta persikat. Jos käytät omenia, kuori ja viipaloi ne. Asettele persikka- tai omenaviipaleet taikinan päälle.
4. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kypsennä torttua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen puolivälissä. Tarjoa torttu kylmänä joko sellaisenaan tai rypäleiden kanssa.
-Itse siis päädyin persikkaiseen versioon, mutta seuraavaksi vuorossa olkoon omenapiirakka!
http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3523&rname=hedelmärahkatorttu