Kanapata
Viikonloppuna kokkailimme hieman paremmalla ajalla siskoni ( www.merenkainalossa.com ) luona. Pataruoat ovat helppoja ja kuuluvat talveen. Padan kypsyessä uunissa on loistavaa aikaa seurustella ja nauttia viiniä. 😉 Kauppaan lähtiessäni olin päättänyt ainoastaan että kanapataa tuleman pitää, joten ainekset valikoituivat sen suurempia miettimättä. Padasta tuli melko välimerellinen ja maistui perheen pienimmällekkin hyvin.
Kanapata:
500g Broilerin sisäfilettä
1prk kidneypapuja
1prk Mutti polpa tomaattimurskaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 iso punasipuli
½ tuore ananas
ruukku basilikaa
200g creme fraichea
2dl punaviiniä
kanalientä, suolaa,mustapippuria ja currya
- Pilko sipuli ja ananas reilun kokoisiksi paloiksi ja halkaise kirsikkatomaatit
- Valuta ja huuhtele pavut
- Ruskista kanat kauniin ruskeiksi
- Freesaa sipulit ja ananaspalat pannulla tilkassa öljyä
- Lisää tomaattimurska, n.4dl vettä, viini ja mausteet
- Laita pataan kaikki muu paitsi basilika ja creme fraiche
- Laita pata uuniin 220c -> 15min ja tiputa tämän jälkeen 170c -> 15min
- Ota pata uunista ja lisää siihen creme fraiche ja pienennetty basilika
- Tarjoa riisin kanssa !