Kanapata

Viikonloppuna kokkailimme hieman paremmalla ajalla siskoni ( www.merenkainalossa.com ) luona. Pataruoat ovat helppoja ja kuuluvat talveen. Padan kypsyessä uunissa on loistavaa aikaa seurustella ja nauttia viiniä. 😉 Kauppaan lähtiessäni olin päättänyt ainoastaan että kanapataa tuleman pitää, joten ainekset valikoituivat sen suurempia miettimättä. Padasta tuli melko välimerellinen ja maistui perheen pienimmällekkin hyvin.

Kanapata:

500g Broilerin sisäfilettä

1prk kidneypapuja

1prk Mutti polpa tomaattimurskaa

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 iso punasipuli

½ tuore ananas

ruukku basilikaa

200g creme fraichea

2dl punaviiniä

kanalientä, suolaa,mustapippuria ja currya

 

 

IMG_4076.JPG

  • Pilko sipuli ja ananas reilun kokoisiksi paloiksi ja halkaise kirsikkatomaatit
  • Valuta ja huuhtele pavut
  • Ruskista kanat kauniin ruskeiksi

IMG_4078.JPG

 

 

 

IMG_4082.JPG

 

 

  • Freesaa sipulit ja ananaspalat pannulla tilkassa öljyä
  • Lisää tomaattimurska, n.4dl vettä, viini ja mausteet
  • Laita pataan kaikki muu paitsi basilika ja creme fraiche
  • Laita pata uuniin 220c -> 15min ja tiputa tämän jälkeen 170c -> 15min

 

IMG_4087.JPG

 

  • Ota pata uunista ja lisää siihen creme fraiche ja pienennetty basilika
  • Tarjoa riisin kanssa !

IMG_4100.JPG

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli