Täyteläinen tomaatti-mozzarellakeitto

Perjantai illan ruuaksi valikoitui yksi ikisuosikki, tomaatti-mozzarellakeitto. Pitkän viikon jälkeen ei välttämättä riittä paukkuja enään kotikeittiöön, mutta onneksi takataskusta löytyy aina jokin tälläinen helppo ja varma resepti!

 

IMG_4158.JPG

Tomaatti-mozzarellakeitto:

3 isoa tomaattia tai 4 pienempää

1dl ruokakermaa

1 ruukku basilikaa

2 valkosipulinkynttä

1 sipuli

1pkt Buffalo mozzarellaa

1tl currya

2tl sokeria

1 kasvisliemikuutio

suolaa

mustapippuria

chiliä

 

 

IMG_4122.JPG

  • Pilko tomaatit ja sipulit hieman pienemmiksi
  • Lisää ne sekä valkosipulit kattilaan
  • Laita kattilaan vettä niin että se peittää tomaatit ja sipulit
  • Keitä n.15min (tomaatit alkavat olla kypsiä kun kuori alkaa irrota niistä.)
  • Kaada keittämisen jälkeen noin 2/3 osaa vedestä pois
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä (Vettä voi hieman lisätä mikäli on tarve)
  • Laita keitto takaisin liedelle ja lisää kerma sekä mausteet
  • Lisää viimeiseksi pilkottu tuore basilika
  • Revi keiton sekaan mozzarellaa ja tarjoile se tuoreen leivän kera !

IMG_4148.JPG

 

 

hyvinvointi mieli sisustus ruoka-ja-juoma