Easter dinner

Pääsiäis illallinen

 

Viime pääsiäinen meni kareen kanssa touhutessa, joten tänä vuonna pääosaa saa näytellä lampaan sisäfilee. Tällä kertaa lampaan kaveriksi valikoitui tuoreet parsat sekä maa-artisokkapyree.

 

lammas1.jpg

Lampaan sisäfile:

-Lampaan sisäfileetä (2-3kpl per henkilö)

-Rypsiöljyä

-Oliiviöljyä

-Valkosipulia

-Tuoretta timjamia

-Suolaa

-Pippuria

Maa-artisokka pyree:

-Maa-artisokkaa (400-500g, 4 henkilölle)

-Kuohukermaa

-Voita

-Suolaa

 

 

lammas2.jpg

  • Pese maa-artisokat juuresharjalla hyvin ja pilko ne noin 3 osaan
  • Laita maa-artisokat kattilaan, lisää vettä niin että ne peittyvät ja jätä ne kiehumaan
  • Poista fileistä pintakalvot terävällä veitsellä
  • Valmista lihoille marinadi sekoittaen öljyt, murskattu valkosipuli, pienennetty timjami ja mausteet
  • Laita lihat sekä marinadi pakastepussiin ja sido pussi tiiviisti kiinni
  • Täytä lavuaari kuumalla vedellä ja laita lihat pusissa kuumaan veteen
  • Anna olla n.15-20min
  • Laita maa-artisokat kolmessa osassa blenderiin niin, että laitat aina ensin pohjalle hieman kermaa
  • Aja pyree mahdollisimman hienoksi. Pyreen rakennetta voit säädellä kermalla. (Itse tein pyreen melko ohueksi jolloin kastike ei ole välttämätön)
  • Laita pyree kattilaan ja lisää oman maun mukaan voita ja suolaa.
  • Ala paistaa sisäfileitä lämmittämällä pannu kuumaksi (Käytä paistamiseen voita)
  • Sisäfileet paistuvat pienen kokonsa ja esilämmityksen vuoksi todella nopeasti, joten vain hetki pannulla riittää
  • Laita fileet folioon hetkeksi vetäytymään
  • Paista parsat samassa pannussa jossa paistoit fileet, jotta saat niihin parhaan mahdollisen maun
  • Lämmitä tarvittaessa viellä pyree liedellä
  • Tarjoile !

 

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma