Easter dinner
Pääsiäis illallinen
Viime pääsiäinen meni kareen kanssa touhutessa, joten tänä vuonna pääosaa saa näytellä lampaan sisäfilee. Tällä kertaa lampaan kaveriksi valikoitui tuoreet parsat sekä maa-artisokkapyree.
Lampaan sisäfile:
-Lampaan sisäfileetä (2-3kpl per henkilö)
-Rypsiöljyä
-Oliiviöljyä
-Valkosipulia
-Tuoretta timjamia
-Suolaa
-Pippuria
Maa-artisokka pyree:
-Maa-artisokkaa (400-500g, 4 henkilölle)
-Kuohukermaa
-Voita
-Suolaa
- Pese maa-artisokat juuresharjalla hyvin ja pilko ne noin 3 osaan
- Laita maa-artisokat kattilaan, lisää vettä niin että ne peittyvät ja jätä ne kiehumaan
- Poista fileistä pintakalvot terävällä veitsellä
- Valmista lihoille marinadi sekoittaen öljyt, murskattu valkosipuli, pienennetty timjami ja mausteet
- Laita lihat sekä marinadi pakastepussiin ja sido pussi tiiviisti kiinni
- Täytä lavuaari kuumalla vedellä ja laita lihat pusissa kuumaan veteen
- Anna olla n.15-20min
- Laita maa-artisokat kolmessa osassa blenderiin niin, että laitat aina ensin pohjalle hieman kermaa
- Aja pyree mahdollisimman hienoksi. Pyreen rakennetta voit säädellä kermalla. (Itse tein pyreen melko ohueksi jolloin kastike ei ole välttämätön)
- Laita pyree kattilaan ja lisää oman maun mukaan voita ja suolaa.
- Ala paistaa sisäfileitä lämmittämällä pannu kuumaksi (Käytä paistamiseen voita)
- Sisäfileet paistuvat pienen kokonsa ja esilämmityksen vuoksi todella nopeasti, joten vain hetki pannulla riittää
- Laita fileet folioon hetkeksi vetäytymään
- Paista parsat samassa pannussa jossa paistoit fileet, jotta saat niihin parhaan mahdollisen maun
- Lämmitä tarvittaessa viellä pyree liedellä
- Tarjoile !