Sinisimpukat valkoviinin ja kerman kera !

SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ JA KERMASSA

Sinisimpukat ovat paljon luultua helpompi valmistaa eikä niiden hintakaan päätä huimaa. Tuoreita simpukoita löydät välillä ainakin k-kauppojen kalatiskiltä, lidlistä tai kalakaupasta. Itse ongin nämä simpukat mukaani Disas Fishin ( www.disasfish.fi ) kalatiskiltä.

simpukat.jpg

SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ JA KERMASSA:

Pussillinen tuoreita sinisimpukoita (4 henkilölle alkuruuaksi)

-2-3kpl limeä

-4dl valkoviiniä

-3-5 salottisipulia

-Valkosipulia

-Kuohukermaa

-Voita

-Lehtipersiljaa

-Suolaa

-Valkopippuria

  • Huuhtele ja harjaa simpukat, poista simpukan kuorien välissä oleva parta
  • Heitä pois kaikki simpukat jotka ovat auki, eivätkä sulkeudu niitä pöytää vasten koputellessa (Ja päinvastoin keittämisen jälkeenkin kiinni pysyneet simpukat ovat syömäkelvottomia)
  • Kuullota voissa isossa kattilassa pieneksi silputtu salottisipuli,valkosipuli sekä lehtipersilja
  • Lisää simpukat,sulje kansi ja ravistele kattilaa välillä
  • Lisää valkoviini, 1 limen mehu,suola ja pippuri parin minuutin jälkeen mukaan
  • Anna olla viellä 3-5min välillä ravistellen
  • Simpukat ovat valmiita kun ne ovat auki kunnolla
  • Nostele reikäkauhalla simpukat pois kattilasta ja lisää liemeen kuohukermaa n.1dl
  • Tarkista maku ja anna liemen kiehua hetki kasaan
  • Tarjoile simpukat isosta kattilasta tai annostele simpukat ja liemi syville lautasille. Päälle lime siivuja sekä lehtipersiljaa
  • Tarjoile tuoreen leivän tai maalaisperunoiden kanssa!

 

 

muoti trendit mieli ruoka-ja-juoma