Sinisimpukat valkoviinin ja kerman kera !
SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ JA KERMASSA
Sinisimpukat ovat paljon luultua helpompi valmistaa eikä niiden hintakaan päätä huimaa. Tuoreita simpukoita löydät välillä ainakin k-kauppojen kalatiskiltä, lidlistä tai kalakaupasta. Itse ongin nämä simpukat mukaani Disas Fishin ( www.disasfish.fi ) kalatiskiltä.
SINISIMPUKAT VALKOVIINISSÄ JA KERMASSA:
–Pussillinen tuoreita sinisimpukoita (4 henkilölle alkuruuaksi)
-2-3kpl limeä
-4dl valkoviiniä
-3-5 salottisipulia
-Valkosipulia
-Kuohukermaa
-Voita
-Lehtipersiljaa
-Suolaa
-Valkopippuria
- Huuhtele ja harjaa simpukat, poista simpukan kuorien välissä oleva parta
- Heitä pois kaikki simpukat jotka ovat auki, eivätkä sulkeudu niitä pöytää vasten koputellessa (Ja päinvastoin keittämisen jälkeenkin kiinni pysyneet simpukat ovat syömäkelvottomia)
- Kuullota voissa isossa kattilassa pieneksi silputtu salottisipuli,valkosipuli sekä lehtipersilja
- Lisää simpukat,sulje kansi ja ravistele kattilaa välillä
- Lisää valkoviini, 1 limen mehu,suola ja pippuri parin minuutin jälkeen mukaan
- Anna olla viellä 3-5min välillä ravistellen
- Simpukat ovat valmiita kun ne ovat auki kunnolla
- Nostele reikäkauhalla simpukat pois kattilasta ja lisää liemeen kuohukermaa n.1dl
- Tarkista maku ja anna liemen kiehua hetki kasaan
- Tarjoile simpukat isosta kattilasta tai annostele simpukat ja liemi syville lautasille. Päälle lime siivuja sekä lehtipersiljaa
- Tarjoile tuoreen leivän tai maalaisperunoiden kanssa!