No se pataleipä

Testiin lähti tammikuun hitiksi noussut pataleipä. Nopealla selailulla silmääni osui pelkästään vehnäjauhoja sisältäviä ohjeita.

Itse kokeilin lisätä hieman ruisjauhoja ja sehän sopi ainakin omaan makuuni!

 

IMG_3483.JPG

Pataleipä:

3½-4 dl vettä

5dl vehnäjauhoa

2dl ruisjauhoa

2tl suolaa

1tl siirappia

½ tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa

 

  • IMG_3625.JPG

 

  • Sekoita jauhot keskenään sekaisin kulhossa
  • Lisää suola ja siirappi
  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
  • Kaada neste jauhoihin ja sekoita nopeasti tasaiseksi
  • Anna kohota liinan tai kelmun alla 12-24h (Mitä pidempään kohotat sen paremmin maut korostuvat)

 

IMG_3634.JPG

 

  • Kumoa leipä reilusti jauhotetulle pöydälle
  • Muotoile taikinasta varovasti leipä vaivaamatta sitä
  • Anna taikinan kohota pöydällä liinan alla 30 min
  • Laita kylmä pata uuniin ja lämmitä se 225 asteeseen
  • Kun taikina on kohonnut 30min ota kuuma pata uunista ja voitele se öljyllä
  • Laita taikina pataan, kansi päälle ja uuniin 30 minuutiksi
  • Ota kansi pois padasta ja paista viellä 15min

IMG_3480.JPG

Pataleipä on mielestäni erittäin ansainnut sen saaman huomion. Leipä on todella vaivaton tehdä ja sopii kokemattomallekkin leipurille. ;)

muoti trendit ruoka-ja-juoma diy