Lihapullat, tomaattikastike ja bataattimuusi
Pitkien pyhien jälkeen oli taas aika palata arkeen ja ruotuun ruokien kanssa. Luvassa siis hieman kevyempiä settejä. 🙂 Täältä pesee ensimmäiseksi siis pullia!
Lihapullat:
-400g Naudan paistijauhelihaa
-1 Muna
-1 Sipuli
-Suolaa
-Pippuria
-Tilkka vettä
Kesäkurpitsa-tomaattikastike:
-1prk Mutti tomaattimurskaa
-½ kesäkurpitsa
-2 valkosipulin kynttä
-Suolaa
-Pippuria
-1tl sokeria
-Lehtipersiljaa
Bataattimuusi:
-Bataattia
-Maitoa
-Suolaa
- Laita ensimäiseksi tomaattimurska,murskatut valkosipulit ja mausteet kattilaan liedelle muhimaan (Mitä kauemmin tomaattikastiketta keittää kasaan, sen parempi siitä tulee)
- Pilko bataatti pienemmäksi ja laita kiehumaan veteen
- Sekoita mahdollisimman vähällä vaivaamisella kaikki lihapulla ainekset keskenään sekaisin
- Paista lihapullat uunissa 225c asteessa n.15-20min
- Lisää tomaattikastikkeeseen pilkottu kesäkurpitsa
- Kun bataatit ovat kypsiä tee niistä muusi normaaliin tapaan
- Lisää lopuksi tuore persilja tomaattikastikkeeseen ja nauti!