Nopeat blinit
Blinit, lopputalven ihanat venäläis herkut.
Yleensä blinien teko kannattaa sijoittaa seuraavalle päivälle,
jotta taikina saa hapattua yön yli rauhassa.
Mikäli kuitenkin äkillinen blini himo iskee on siihen olemassa apuja 🙂
Nopeat blinit kahdelle:
2,5 dl täysmaitoa
1/4 tuorehiivaa
1,2 dl tattarijauhoja
0,6 dl vehnäjauhoja
0,5 prk kermaviiliä tai 200g jogurttia
0,5 tl suolaa
0,5tl sokeria
1,5 keltuaista
1,5 valkuaista
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon
- Vatkaa joukkoon molemmat jauhot
- Anna seoksen kohota n.1h (Huom, varaa tarpeeksi iso kulho kohoamista varten)
- Lisää seokseen keltuaiset, kermaviili, suola ja sokeri
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita se taikinaan juuri ennen paistamista varovasti sekoittaen
- Kuumenna pannu niin että voi vaahtoaa (kirkastetulla voilla vältät pahimman käryn)
- Kaada pannulle blinitaikinaa (itse käytin normaalia lettupannua)
- Laske hellan lämpöä hieman etteivät blinit pala
Tarjoile suolaiset blinit mädin, smetanan, punasipulin ja suolakurkun kera!
Mikäli blinitaikinaa jää jäljelle voi lopusta loihtia makean version. Makeat bliniletut paistoin hieman pienempinä.
Päällä vadelmia, maapähkinävoita ja vaahterasiirappia!