Nopeat blinit

 

 

Blinit, lopputalven ihanat venäläis herkut.

Yleensä blinien teko kannattaa sijoittaa seuraavalle päivälle,

jotta taikina saa hapattua yön yli rauhassa.

Mikäli kuitenkin äkillinen blini himo iskee on siihen olemassa apuja 🙂

 

Nopeat blinit kahdelle:

2,5 dl täysmaitoa

1/4 tuorehiivaa

1,2 dl tattarijauhoja

0,6 dl vehnäjauhoja

0,5 prk kermaviiliä tai 200g jogurttia

0,5 tl suolaa

0,5tl sokeria

1,5 keltuaista

1,5 valkuaista

 

 

 

IMG_3425.JPG

 

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon
  • Vatkaa joukkoon molemmat jauhot
  • Anna seoksen kohota n.1h (Huom, varaa tarpeeksi iso kulho kohoamista varten)
  • Lisää seokseen keltuaiset, kermaviili, suola ja sokeri
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita se taikinaan juuri ennen paistamista varovasti sekoittaen

 

 

 

IMG_3436.JPG

 

  • Kuumenna pannu niin että voi vaahtoaa (kirkastetulla voilla vältät pahimman käryn)
  • Kaada pannulle blinitaikinaa (itse käytin normaalia lettupannua)
  • Laske hellan lämpöä hieman etteivät blinit pala

 

 

IMG_3443.JPG

Tarjoile suolaiset blinit mädin, smetanan, punasipulin ja suolakurkun kera!

 

 

IMG_3456.JPG

 

 

Mikäli blinitaikinaa jää jäljelle voi lopusta loihtia makean version. Makeat bliniletut paistoin hieman pienempinä.

Päällä vadelmia, maapähkinävoita ja vaahterasiirappia!

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma diy