Maailman mahtavin sämpylä

Maailman mahtavin sämpylä. Olin jo päättänyt että sämpylöiden kanssa pelleily kotioloissa kohdallani on ohi. Joko ne olivat niin rapeita, että kitalaki oli kuin raastettu raudalla rikki tai vähintään tiiliskiven painoisia palluroita.. Niin tai mauttomia eikä vaan yksinkertaisesti ikinä niin hyviä kun äidin tekemät. 😀 KUNNES törmäsin tähän : http://www.soppa365.fi/resepti/20234/fantastinen-leipae/#redir .

Ohje jossa ei tarvitse edes liata käsiään taikinan vaivaamisella!

Muuntelin ohjeen sisältöä hieman enemmän omaan makuuni ja siitä syntyi maailman mahtavin sämpylä.

IMG_4686.JPG

Maailman mahtavin sämpylä (8-10kpl):

– 2,5dl vettä

– 0,5dl maitoa

-15g hiivaa

-2tl suolaa

– 0,5rkl hunajaa

– 4dl vehnäjauhoja

– 2-3dl ruiskaurahiutaleita (myös normaalit käyvät)

– Pari reilua kourallista hampun siemeniä

IMG_4689.JPG

  • Mittaa vesi ja maito astiaan
  • Laita toiseen astiaan murennettu hiiva, hunaja sekä suola
  • Kaada sekaan pieni määrä kädenlämpöiseksi lämmitettyä maito/vesiseosta ja sekoita
  • Kaada loputkin joukkoon ja lisää jauho/hiutale/siemen seos kahdessa erässä nesteeseen
  • Sekoita seos tasaiseksi löysäksi taikinaksi joka juuri ja juuri irtoaa astian reunoista
  • Ripottele taikinan pinnalle reilusti vehnäjauhoja ja jätä kohoamaan 1-2 tunniksi
  • Kumoa kohonnut taikina varovasti jauhotetulle pöydälle (Älä vaivaa)
  • Leikkaa lastalla taikinasta erimuotoisia mutta samankokosia palasia
  • Paista sämpylöitä uunissa 225c n.20min
  • Anna sämpylöiden jäähtyä hetki ja nauti <3

IMG_4689.JPG

 

hyvinvointi liikunta hyva-olo ruoka-ja-juoma

Kahden kaalin gratiini

Romanesco.. Yksi kauneimmista asioista latva-artisokan jälkeen. 😀 Tämä yksilö päätyi gratiiniin kukkakaalin kanssa ja toimi siinä erittäin hyvin omaan makuuni.

kuali.jpg

Gratiini:

– 1 pieni kukkakaali

– 1 pieni romanescokaali

– Kirsikkatomaatteja

– 1 sipuli

– 2 valkosipulin kynttä

– 400g Naudan jauhelihaa

– ½ prk juoksevaa chili koskenlaskijaa

– ½ prk kuohukermaa

– 1 Mozzarella pallo

-Suolaa

– Mustapippuria

IMG_4668.JPG

  • Revi kaalit pieniksi ja laita kattilaan
  • Laita kattilaan vettä niin että ne peittyvät ja anna keittyä hetki 3-5min
  • Paista jauheliha, sipuli ja valkosipuli
  • Laita kaalit, jauheliha seos ja pilkotut tomaatit vuokaan
  • Sekoita kerma, koskenlaskija ja mausteet keskenään ja kaada se vuokaan
  • Raasta päälle mozzarella
  • Gratinoi 250c n.20-30min

IMG_4680.JPG

 

hyvinvointi mieli liikunta ruoka-ja-juoma